Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Φοβερή κακοκαιρία πλήττει τη Βρετανία



Μία γυναίκα νεκρή έχει αφήσει στο πέρασμα της η καταιγίδα Ντόρις στη Βρετανία, η οποία χαρακτηρίζεται από τους μετεωρολόγους ως «καιρική βόμβα».


Η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε στο κεφάλι από αντικείμενο που είχε παρασυρθεί από τους σφοδρούς ανέμους στο κέντρο της πόλης Γουλβερχάμπτον στη βόρεια Αγγλία.

Οι ριπές ανέμου με ταχύτητα έως και 150 χιλιομέτρων την ώρα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της καταιγίδας, η οποία συνοδεύεται επίσης από βροχοπτώσεις και χιονοθύελλα στη Σκωτία και στη βόρεια Αγγλία.

Η άνεμοι προκαλούν εκτεταμένα προβλήματα στις συγκοινωνίες και στις μετακινήσεις. Ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων ανακοινώνονται από τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, ενώ απαγορευτικό ισχύει για πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Τα δρομολόγια από κεντρικούς σταθμούς του Λονδίνου έχουν ανασταλεί, ενώ προβλήματα έχουν αναφερθεί σε διαφορά σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου. Η εταιρεία Virgin συνιστά στο επιβατικό κοινό να αναβάλλει τις μετακινήσεις με τρένα μέχρι αύριο. 

Παράλληλα η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφεύγουν σημεία των αυτοκινητοδρόμων που είναι εκτεθειμένα στους ισχυρούς ανέμους.

Δεκάδες χιλιάδες σπίτια στην Ιρλανδία και στη Σκωτία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.


κυπε