Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, αλλά σταδιακά τοπικά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και μετά το μεσημέρι αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα.
Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μετά το μεσημέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος.