Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε γιατί τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότηταΣε διαθεσιμότητα τέθηκαν δυο μέλη της Αστυνομίας, που υπηρετούν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, καθώς και ένα μέλος της Δύναμης που εργάζεται στην ασφάλεια του αεροδρομίου της Λάρνακας, ύστερα από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, σε σχέση με υπόθεση  που αφορά δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι διέφυγαν ενώ βρίσκονταν υπό περιορισμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, πρόκειται για μια υπόθεση «η οποία μας έχει απασχολήσει, όντως δεν είχαν δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις για να τους δοθεί (στους αλλοδαπούς) η άδεια για να εισέλθουν στο έδαφος της ΚΔ και είχαν τεθεί υπό περιορισμό". Ωστόσο, όπως ανέφερε, αυτοί εγκατέλειψαν το χώρο, στη συνέχεια αναζητήθηκαν και εντοπίστηκαν στην Πάφο.

Οι δυο αλλοδαποί είχαν φτάσει την περασμένη Τρίτη στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Ολλανδία. Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων από τους αστυνομικούς κρίθηκε πως έπρεπε να κρατηθούν στο χώρο του αεροδρομίου και να επιστρέψουν με την πρώτη πτήση για την Ολλανδία.

Ωστόσο λίγο πριν τις επτά χθες βράδυ τα δύο άτομα διέλαθαν της προσοχής των αστυνομικών και διέφυγαν αφήνοντας στο αεροδρόμιο τα διαβατήρια και τις αποσκευές τους. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην Πάφο και συνελήφθηκαν.  

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε στις δηλώσεις πως "λόγω του ότι αυτά τα θέματα αφορούν σημαντικά θέματα ασφάλειας και τυγχάνουν της μέγιστης επαγγελματικής προσέγγισης από πλευράς της ηγεσίας της αστυνομίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε αρχικά έκθεση  όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα".

Πρόσθεσε πως μετά τη μελέτη της έκθεσης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας αποφάσισε και έδωσε οδηγίες όπως γίνει πειθαρχική έρευνα και όπως τεθούν τρία μέλη της Αστυνομίας σε διαθεσιμότητα, κάτι που έχει ήδη γίνει, " για να διαπιστωθούν οι οποιεσδήποτε ευθύνες υπάρχουν έχοντας υπόψη τη σοβαρότητα του θέματος».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη πρόκειται για δυο μέλη της Αστυνομίας που εργάζονται στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και ένα μέλος της το οποίο εργάζεται στην ασφάλεια του αεροδρομίου.

Ο κ. Αγγελίδης ξεκαθάρισε ότι οι δυο αλλοδαποί δεν ήταν υπό σύλληψη αλλά κρατούνταν στο αεροδρόμιο. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως "σίγουρα μέσα από αυτές τις διαδικασίες και αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται θα υπάρχει βελτίωση και σίγουρα να αποδίδονται ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν, και σίγουρα λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερα τα θέματα ασφάλειας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».κυπε