Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Τσάκωσαν Ρώσο στο αεροδρόμιο με μεγάλο αριθμό τσιγάρωνΕκατό τριάντα πέντε κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα που εντοπίστηκαν σήμερα στις αποσκευές Ρώσου κατά την άφιξη του, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, γύρω στις 5.30 το απόγευμα σήμερα κατά τον συνήθη τελωνειακό έλεγχο των επιβατών που έφθασαν στη Κύπρο από τη Μόσχα, εντοπίστηκαν στις αποσκευές Ρώσου υπηκόου, 135 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα.

Από τον προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, διαπιστώθηκε ότι τα τσιγάρα δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, κάτι που υποδηλώνει ότι αυτά είναι αφορολόγητα και κατασχέθηκαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις αποσκευές του συγκεκριμένου επιβάτη δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε άλλο εκτός της πιο πάνω ποσότητα τσιγάρων, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 5,100.

Ο επιβάτης συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.kype