Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Δεν εντοπίστηκε ούτε και σήμερα ο δύτης στον Πωμό



Άκαρπες απέβησαν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου αγνοούμενου δύτη στην περιοχή του Πωμού. 


Οι έρευνες επανήρχισαν για 4η συνεχόμενη ημέρα από νωρίς το πρωί της Τρίτης για τον εντοπισμό του Ανδρέα Γιάγκου, ο οποίος αγνοείται από το πρωί του Σαββάτου όταν είχε πάει για ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή Πωμού.

Οι έρευνες κάλυψαν θαλάσσια περιοχή και ακτογραμμή περίπου 350 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από τον Κάτω Πύργο μέχρι και το Άκρο Αρναούτη στον Ακάμα. 

Εκτελέστηκαν επίσης υποθαλάσσιες έρευνες περιμετρικά του σημείου στο οποίο είχε ανευρεθεί το ψαροτούφεκο του δύτη σε ακτίνα 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με την ίδια δυναμική με τη συμμετοχή Ελικοπτέρων της 460 ΜΕΔ της Ε.Φ. και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, σκάφη και ομάδες δυτών της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και σκάφη και ομάδες δυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών της ΕΦ, της ΕΜΑΚ, της ΜΑΕΠ και εθελοντικών ομάδων οι οποίες δρούσαν σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες ομάδες δυτών υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης . 

Για σκοπούς ασφάλειας των υποθαλάσσιων ερευνών, ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας τηρούσε άμεση ετοιμότητα ανταπόκρισης στο αλιευτικό καταφύγιο Πωμού.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής εντοπίστηκε η σημαδούρα που τραβούσε ο δύτης το σκοινί της οποίας ήταν κομμένο καθώς και το εφεδρικό του ψαροτούφεκο. Το δεύτερο ψαροτούφεκο αυτό δηλαδή με το οποίο ψάρευε βρέθηκε σε βάθος πάνω των 20 μέτρων με ψάρι που είχε κτυπήσει.

Κλειδί στην υπόθεση, η κάμερα που βρέθηκε μαζί με το ψαροτούφεκο που χρησιμοποίησε ο δύτης, και στην οποία καταγράφεται οπτικό υλικό, που μπορεί να ρίξει φως στο τι ακριβώς συνέβη.



κυπε