Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Πέρασαν χειροπέδες στον 60χρονο που απέσπασε 117 χιλιάδες ευρώ από καθηγήτρια

Στη σύλληψη 60χρονου από τη Λευκωσία προχώρησε το ΤΑΕ Πάφου για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση χρημάτων ύψους 117 χιλ. ευρώ με ψευδείς παραστάσεις και απειλή με τη χρήση βίας σε βάρος 63χρονης καθηγήτριας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σύλληψη του 60χρονου έγινε μετά από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε έκδοση διατάγματος για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όπου διαπιστώθηκε ότι ο ένας λογαριασμός ανήκει στον συλληφθέντα.  
Κατά το ιστορικό της υπόθεσης η καταγγελία έγινε στο ΤΑΕ Πάφου στις 30 .7.2018  από 63χρονη ότι πριν από δύο χρόνια περίπου γνώρισε έναν άντρα μέσω fb. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με την παραπονούμενη, της ανέφερε ότι ήταν γιατρός και ότι υπηρετούσε στα ΗΕ και ότι το συγκεκριμένο διάστημα ήταν σε υπηρεσία στη Συρία.
Το Φεβρουάριο του 2018 όπως ανέφερε στην παραπονούμενη λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στη Συρία και λόγω του ότι φοβόταν για τη ζωή του θα της έστελνε με ένα πρόσωπο ένα χρηματικό ποσό το οποίο αποτελούσε τους μισθούς του για να γίνει κατάθεση σε τράπεζα στην Κύπρο και σε περίπτωση που του συνέβαινε κάτι να στείλει τα χρήματα στα παιδιά του στην Αγγλία.
Τον Απρίλιο του 2018 δέχτηκε τηλεφώνημα η παραπονούμενη από άγνωστο πρόσωπο το οποίο της ανέφερε πως θα ερχόταν Κύπρο με εντολή του φίλου της για να της παραδώσει τα χρήματα τα οποία θα έκανε κατάθεση.
Μετά ωστόσο από μερικές ημέρες το δεύτερο τούτο πρόσωπο της ανέφερε, τηλεφωνικώς ότι βρισκόταν στις κατεχόμενες περιοχές στο αεροδρόμιο και ότι ήταν υπό περιορισμό και ότι δεν του επέτρεπαν να φύγει εάν δεν πλήρωνε πρώτα το ποσό των 57 χιλιάδων ευρώ.
Ακολούθως της ζήτησε να του εμβάσει τα λεφτά σε συγκεκριμένο λογαριασμό. Η παραπονούμενη, αφού συνομίλησε με τον φίλο της, και αυτός την διαβεβαίωσε ότι "ήταν εντάξει" το δεύτερο πρόσωπο και θα της επέστρεφε τα χρήματα.
Κατόπιν τούτου, η παραπονούμενη μετά τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον φίλο της προχώρησε και απέστειλε με έμβασμα τις 57 χιλ. ευρώ.
Κατά τις επόμενες ημέρες που ακολούθησαν το δεύτερο πρόσωπο με διάφορες προφάσεις ζήτησε και κατάφερε να του εμβάσει η γυναίκα άλλες 60 χιλ. ευρώ (συνολικά 117 χιλ. ευρώ).
Όταν η παραπονούμενη κατάλαβε ότι ξεγελάστηκε, προχώρησε στην καταγγελία της υπόθεσης στην Αστυνομία.