Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ο καιρός τις επόμενες μέρες στην Κύπρο

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ.
Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 20 στα δυτικά και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα αναµένεται να παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται µετά το µεσηµέρι να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά. Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο να σηµειωθούν τοπικές βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και αργότερα και σε άλλες περιοχές.
Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τρίτη, παραµένοντας πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τετάρτη και την Πέµπτη αναµένεται σταδιακή πτώση, για να κυµανθεί την Πέµπτη κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.