Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ο καθ. Antonio Sgamelloti θα παρουσιάσει την φετινή διάλεξη «Ενρίκο Φέρμι» στο Ινστιτούτο Κύπρου



Συνεχίζοντας την επιτυχημένη σειρά διαλέξεων «Ενρίκο Φέρμι», η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας και το Dante Alighieri Society, το Ινστιτούτο Κύπρου φέτος φιλοξενεί  τον καθ. Antonio Sgamelloti  που θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «Μοριακές Επιστήμες και Πολιτιστική Κληρονομιά».
Η διάλεξη θα είναι στα Αγγλικά, και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου στην Αθαλάσσα, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 6μμ.


Ο Antonio Sgamelloti είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια και μέλος της Accademia dei Lincei. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, εξειδικεύτηκε στη μελέτη των ιδιοτήτων των μορίων, εφαρμόζοντας τις γνώσεις του σε υλικά αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη του Kαθ. Sgamellotti φιλοξενείται από τα εργαστήρια χαρακτηρισμού τέχνης «Ανδρέας Πίττας» του Ινστιτούτου Κύπρου. Περισσότερες πληροφορίες για την ομιλία όπως και βιογραφικό του ομιλητή, στην ιστοσελίδα της διάλεξης στο  https://bit.ly/2xyti06.