Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Όλα έτοιμα για τον μεγάλο αγώνα της χρονιάς


 Η Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ προετοιμάζεται εντατικά για τον φετινό αγώνα Seniors Open for Men και Ladies που θα διεξαχθει το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Aphrodite Hills Golf Club.
Φέτος είναι η 12η χρονιά που διεξάγεται ο αγώνας αυτός και χρόνο με τον χρόνο γνωρίζει μεγαλύτερη επιτυχία και αναγνώριση. Αυτό αποδεικνύεται , όπως αναφέρεται και σε  δελτίο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας γκολφ ,τόσο από τις τοπικές αλλά κυρίως τις διεθνείς συμμετοχές στον αγώνα. Οι θέσεις έχουν υπερκαλυφθεί με τους παίκτες που φτάνουν στην Κύπρο ειδικά για τον αγώνα να έχουν αυξηθεί φέτος κατά 40% στους άνδρες και κατά 30% στις γυναίκες.  Σημαντικό επίσης στοιχείο του αγώνα είναι ότι λαμβάνουν μέρος γκολφερς από έντεκα διαφορετικές χώρες.   

 Τον αγώνα οργανώνει η  Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ (CGF), με κύριο χορηγό τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ). Σημειώνεται ότι στο Aphrodite Hills GC έχουν γίνει σημαντικά έργα το τελευταίο διάστημα που έχουν αναβαθμίσει ιδιαίτερα τόσο τα γήπεδα αλλά και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Οι αθλητές και όσοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, τονίζεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαυσουν τον αγώνα σε ένα φανταστικό περιβάλλον. 
Ένας παίκτης θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει  ένα ταξιδιωτικό κουπόνι αξίας € 10.000 , προσφορά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ, αν κατά την τελευταία μέρα του αγώνα καταφέρει με ένα μόνο κτύπημα να στείλει την μπάλα στην τρύπα. Οι δυο νικητές του προηγούμενου έτους Rachid Akl  από τον Λίβανο και Carol Powell από το Minthis Hills GC .  Οι περσινοί πρωταθλητές θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους αφού ήδη πέραν των εκατόν αθλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό  έχουν δηλώσει συμμέτοχη στον αγώνα που προβλέπεται συγκλονιστικός. Ο αγώνας αρχίζει στις 8 το πρωί το  Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ήδη στην Κύπρο έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι ξένοι Γκολφερς οι οποίοι συνδυάζουν τον αγώνα με ολιγοήμερη ξεκούραση και φυσικά μερικά παιχνίδια Γκολφ σε όλα τα γήπεδα της Πάφου. Σημειώνεται ότι το ίδιο Σαββατοκύριακο που θα γίνει ο αγώνας στο γήπεδο της Πάφου διεξάγεται και το φημισμένο Ryder Cup. Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει ωστόσο ώστε να τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη προκειμένου να παρακολουθούν όσοι επιθυμούν και το κύπελλο Ryder.