Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ζημιές από καταιγίδα στη Λευκωσία

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις ζημιές που προκλήθηκαν σήμερα στη Λευκωσία μετά την σημερινή καταιγίδα το απόγευμα της Κυριακής (30/9).

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων βροχοπτώσεων και ανέμων που εκδηλώθηκαν στην Επαρχία Λευκωσίας ανταποκρίθηκε σε  70 κλήσεις με 6 συνεργεία. Η ανταποκρίσεις έγιναν βάση ιεράρχησης της σοβαρότητας έκαστου επεισοδίου. Οι περιοχές οι οποίες κυρίως επηρεάστηκαν ήταν η παλιά Λευκωσία, Καϊμακλί, Παλλουριώτισσα, Στρόβολος και Έγκωμη.
Τα επεισόδια αφορούσαν: 2 ρυμουλκήσεις οχημάτων μετά από εγκλωβισμό τους σε πλημμυρισμένους δρόμους: στις (οδούς Ηρώων-Λευκωσία  και Παρισινού), 3 περιπτώσεις μετακίνησης δέντρων τα οποία έπεσαν σε σταθμευμένα οχήματα (Παλιό ΓΣΠ, οδός Τρικώμου-Παλλουριώτισσα, Παγκύπριο Γυμνάσιο)
Οι υπόλοιπες κλήσεις αφορούσαν άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων από δημόσιους δρόμους , τεμαχισμός και απομάκρυνση δέντρων τα οποία κατέπεσαν σε οδοστρώματα.
Να σημειωθεί ότι λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στη Λευκωσία.
Επίσης,  λόγω καταρρακτωδών βροχών που σημειώνονται στην περιοχή Λατσιών, στην επαρχία Λευκωσίας, η ορατότητα για τους διερχόμενους στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της περιοχής Λατσιών ήταν περιορισμένη.
Την ίδια ώρα οι πλημμύρισαν δρόμοι στην πρωτεύουσα και ειδικά στη λεωφόρο Τσερίου.