Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ο καιρός του τριημέρου στην Κύπρο

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεµοι, αρχικά, θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, µετά το µεσηµέρι νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.
Το Σάββατο θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες κυρίως ψηλές νεφώσεις.
Την Κυριακή αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο την Παρασκευή και το Σάββατο, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές για την εποχή, ενώ την Κυριακή θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές για την εποχή.