Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στην Κύπρο

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.
Σήµερα ο καιρός θα είναι τοπικά µερικώς συννεφιασµένος και το πρωί πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές,
κυρίως στα παράλια, αλλά µέχρι το απόγευµα θα αναπτυχθούν αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σαββατοκύριακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες, θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις και αναµένονται µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα το τριήµερο, τα οποία είναι κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.