Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Δείτε τι καιρό θα κάνει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη στην Κύπρο

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ η αστάθεια που επηρέαζε την περιοχή εξασθενεί σταδιακά από σήμερα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Αργότερα ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στα  ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Το απόγευμα, όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.