Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλες ζημιές στη Σκόπελο από την σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε το νησί. ΦΩΤΟ



Έντονα καιρικά φαινόμενα χθες στη Σκόπελο με αποτέλεσμα να προκύψουν μεγάλα προβλήματα από την χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα. Τζάμια και φώτα αυτοκινήτων έσπασαν από το χαλάζι. Καρέκλες, τέντες και άλλα αντικείμενα  παρασύρθηκαν. Δέντρα αποκόπηκαν. Οι ζημιές είναι μεγάλες. Η κακοκαιρία χτύπησε την Γλώσσα, το Κλήμα και τον Πάνορμο. 

Αίτημα ώστε να κηρυχθούν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω ισχυρής χαλαζόπτωσης, ισχυρής βροχόπτωσης και ανεμοθύελλας, οι Κοινότητες Γλώσσας, Κλήματος μέχρι και τον οικισμό του Πανόρμου, υπέβαλε εγγράφως χθες ο δήμος Σκοπέλου.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αριστείδης Βούλγαρης η χαλαζόπτωση διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά και ακολούθησε έντονη καταιγίδα: «Υπάρχουν προβλήματα στα 2/3 του νησιού. Υπάρχουν ζημιές σε λιμάνι, στο αγροτικό και δασικό δίκτυο, στο δίκτυο του δημοτικού φωτισμού, ενώ έχουμε μεγάλη οικονομική καταστροφή καθώς καταστράφηκε ολοσχερώς ο ελαιόκαμπος».

Για το φωτογραφικό υλικό ευχαριστούμε τη φίλη  Eva Karras η οποία δήλωσε ...

Οι περιοχες Πάνορμος, Καστάνι, Ελιος, Γλώσσα και  Λουτράκι  δέχθηκαν πληγή απο τα χθεσινά καιρικα φαινομενα χαλαζιου! 
Ως ανεμοστροβιλος βομβαρδισε τις περιοχες αλύπητα απο χαλάζι σε μέγεθος λεμονιου, δεντρα, ηλιακοι θερμοσίφωνες, ,αυτοκινητα ,μηχανακια , τραπεζοκαθισματα ομπρελες, κουφώματα, τζαμαρίες, ξενοδοχείων, καταλυμμάτων και σπίτια και οτι ηταν εκτεθιμενο εξω "τα διέλυσε" ..ενα φαινομενο που οφειλεται σιγουρα στην κληματικη αλλαγη!!!
καθε φορα τωρα πλεον θα πρεπει να είμαστε σε ετοιμοτητα, σε καθε βροχή καθε αέρα...γιατι οι εξελίξεις θα ειναι απρόβλεπτες....
Ευτυχως που δεν θρηνήσαμε θυματα...


Ευα Καραμεσινη
Επιχειρηματίας Vigla Cafe Λουτράκι& 
Ενοικιαζόμενα δωμ. Mantos rooms Ελιος