Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του El Greco παρουσιάζει ο Δρ Ανδρέας Πίττας



Διάλεξη με θέμα «Μερικά πρόσθετα στοιχεία για τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο» θα δώσει ο Δρ. Ανδρέας Πίττας, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Medochemie και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κύπρου (CREF), την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 19:30, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Ο Δρ. Ανδρέας Πίττας στη διάρκεια της διάλεξης θα παρουσιάσει μια ευρεία σύνοψη της ζωής και της σταδιοδρομίας του El Greco ως καλλιτέχνη μεταξύ Candia (Ηρακλείου), Βενετίας, Ρώμης και Τολέδο, πόλεις όπου έζησε και δημιούργησε. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει σε μερικά από τα πιο εικονικά έργα του, ως αντιπροσωπευτικά της καλλιτεχνικής του ιδιοφυΐας και χαρακτηριστικά της αίσθησης της πολιτιστικής ταυτότητάς του, ενώ θα προχωρήσει και σε μια επισκόπηση των ιστορικών, κοινωνικοοικονομικών και πολιτιστικών δικτύων που επηρέασαν την τέχνη του.
Στο πλαίσιο της διάλεξης, ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, του Ινστιτούτου Κύπρου, Νικόλας Μπακιρτζής, Θα προβεί σε επιστημονική ανάλυση των πινάκων του El Greco, ενώ θα προηγηθεί χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Νίκο Νικολαΐδη.
Η Διάλεξη θα δοθεί στην ελληνική γλώσσα και είναι ανοιχτή στο κοινό.