Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κύπρο

Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, κατά διαστήµατα, και ενδεχόµενο να σηµειωθεί µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά.
Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και το απόγευµα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους µηδέν βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.
Την Κυριακή περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά.
Την ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, ενώ µέχρι την Τρίτη θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 58 εκατοστά.