Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κύπρο. Θα πέσει η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά, κυρίως το πρωί, αναμένεται να επικρατεί παγετός.
 
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
 
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Πέμπτη μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.
 
Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 30 εκατοστά.