Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Σφοδροί άνεμοι απόψε στην Κύπρο


Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.
 
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ισχύ είναι από τη 13:00 το μεσημέρι και για ένα 24ωρο κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς έως θυελλώδεις ανέμους. 
 
Σύμφωνα με την προειδοποίηση σφοδροί μέχρι θυελλώδεις άνεμοι νότιοι ως νοτιοδυτικοί έντασης 7-8 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν τις νότιες και δυτικές περιοχές. 
 
Αύριο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί 6 με 7 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.
 
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης αλλά στα δυτικά και νότια θα είναι μέχρι τρικυμιώδης.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά αλλά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν.
 
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, όπου πιθανό να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο.
 
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ενώ πιθανό να εκδηλωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη και την Πέμπτη, τα οποία είναι λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Για την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 49 εκατοστά.