Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Δείτε ποιος και που σκότωσε καθηγήτριά του



Μακελειό στο Μεξικό το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), όταν ένας 12χρονος μαθητής ξεκίνησε να πυροβολεί μέσα στην αίθουσα του σχολείου του, σκοτώνοντας την καθηγήτριά του και τραυματίζοντας συμμαθητές του, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του κι αυτοκτονήσει.


Το επεισόδιο  με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε στην πόλη Τορεόν και τραυματίστηκαν έξι άτομα (πέντε μαθητές και ένας καθηγητής).

Σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά μέσα, που επιβεβαιώθηκαν από το τοπικό υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας, ένας 12χρονος ήταν εκείνος που μπήκε σε αίθουσα του σχολείου, έχοντας μαζί του δυο όπλα. Κάποια στιγμή, ζήτησε άδεια για να βγει από την αίθουσα και να πάει να αλλαξει ρούχα, ωστόσο καθυστέρησε να επιστρέψει και η καθηγήτριά του τον αναζήτησε. Όταν τον βρήκε και είδε τα όπλα, τον ρώτησε γιατί τα είχε μαζί του και τότε εκείνος άρχισε να πυροβολεί. 

Τα πρώτα πλάνα που κυκλοφόρησαν, παρουσιάζουν ανήσυχους γονείς να βρίσκονται έξω από το σχολείο και να ζητούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των παιδιών τους. Το σχολείο εκκενώθηκε μετά το περιστατικό, λίγο μετά τις 9 το πρωί (τοπική ώρα).

Στο σχολείο έφτασε κι ο δήμαρχος της πόλης Τορεόν, που ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ τόνισε πως ο ανήλικος δράστης εισήλθε στο σχολείο με δυο όπλα. Επιπλέον, ανέφερε πως το παιδί ζούσε με τη γιαγιά του, ενώ οι γονείς του αναζητούνται.

Από τους πέντε μαθητές που έχουν τραυματιστεί, οι δυο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο.

Η Τορεόν είναι μια πόλη 679.000 κατοίκων και βρίσκεται 200 μίλια δυτικά από τη μεγάλη μεξικανική πόλη Μοντερέι.



https://www.protothema.gr/world/article/963396/makeleio-sto-mexiko-12hronos-skotose-kathigiti-ki-autoktonise-se-sholeio-stin-poli-toreon/