Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

Μεθυσμένος οδηγός ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του σε βεράντα

φώτο αρχείο 
Αλκοτέστ, οδικές συγκρούσεις και άλλα είχε να αντιμετωπίσει η Αστυνομία παγκύπρια σε τροχονομικούς ελέγχους βάση με σκοπό την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων.

Οδηγός προκάλεσε χθες το απόγευμα τροχαίο (υλικές ζημιές μόνο) και σε τελικό έλεγχο αλκοόλης που του έγινε, διαπιστώθηκε, ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης 124μg αντί 22μg.
Λίγο αργότερα δεύτερος οδηγός, στην προσπάθεια του να εκκινήσει το όχημά του, απώλεσε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί σε βεράντα παρακείμενης οικίας. Στον οδηγό διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης με τελική ένδειξη 127μg αντί 22μg.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων που έγιναν χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα, τρεις άλλοι οδηγοί (ανάμεσα τους και 17χρονος χωρίς άδεια οδηγού) εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικούς ελέγχους νάρκοτεστ που υποβλήθηκαν.
Επίσης, τα μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν και συνέλαβαν οδηγό, ο οποίος οδηγούσε χωρίς άδεια οδηγού και πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ μετά από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι αυτός διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι εκστρατείες της Αστυνομίας και οι τροχονομικοί έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά και σε παγκύπρια βάση με σκοπό την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, στοχεύοντας παράλληλα στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς οδικού δικτύου.