Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο στην Κύπρο


Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από τη Δευτέρα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το νότιο Αιγαίο κινείται ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή.
 
Σήμερα, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται τοπικά με αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά το απόγευμα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα και προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ημέρας των Θεοφανείων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, μέτριοι και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά τοπικά και στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
 
Τη Δευτέρα, ημέρα των Θεοφανείων και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε ορισμένες άλλες περιοχές των ορεινών καθώς επίσης και πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς ανέμους. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος όγκος των βροχοπτώσεων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά.
 
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε ορισμένες περιοχές των ορεινών. Σταδιακά, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τρίτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο σε κάποιες περιοχές, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 54 εκατοστά.