Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020

Τσουχτερό το κρύο στην Κύπρο


Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα παρατηρείται παγετός.
 
 
Απόψε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν αρχικά τοπικά βροχές, πιθανό µεµονωµένη καταιγίδα και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, µε τα φαινόµενα αργότερα να περιορίζονται κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους πλην 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα υπάρχει παγετός.
 
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές ενώ από το µεσηµέρι και µετά αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, εσωτερικό και ανατολικά του Τροόδους. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι.
 
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ από νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.
 
Τη Δευτέρα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά ενώ παροδικά οι άνεµοι θα είναι πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο µέχρι την ∆ευτέρα, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 55 εκατοστά.