Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Όλα τα νεότερα για τα σοβαρά επεισόδια χθες βράδυ στη Χλώρακα

 

Ομάδα προσώπων που διαμένουν σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα φέρονται να δημιούργησαν νέο επεισόδιο χτες βράδυ στην περιοχή πετώντας πέτρες και ξύλα, ενώ φέρονται επίσης να έριξαν πέτρες στους αστυνομικούς που έσπευσαν στη σκηνή, οι οποίοι έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, η συμπλοκή σημειώθηκε χτες μεταξύ περίπου 100- 150 ατόμων σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα.
Μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου μετέβησαν στην σκηνή γύρω στις 18:50 το απόγευμα όπου εντόπισαν τον μεγάλο αριθμό ατόμων στο σημείο. Όταν τα μέλη της δύναμις τους προσέγγισαν δέχτηκαν πετροβολισμό . Μέλη της δύναμης έριξαν στον αέρα προειδοποιητικούς πυροβολισμούς προκειμένου να τους διαλύσουν. Στην σκηνή ανακλήθηκε προσωπικό και αντιοχλαγωγική ομάδα με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Τσαπή.
Με την άφιξη των ενισχύσεων ωστόσο οι οχλαγωγούντες είχαν διαλυθεί. Ακολούθως έγιναν περιπολίες στην περιοχή και ανακοπές προσώπων και οχημάτων. Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκε 24χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι και συνελήφθη για μαχαιροφορία. Η Αστυνομία Πάφου διερευνά επίσης κατά πόσο ο συγκεκριμένος ενέχεται στα επεισόδια.
Επίσης τα μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου σε κοντινή απόσταση εντόπισαν ένα αυτοκίνητο που ήταν αναποδογυρισμένο και είχε υποστεί ζημιές.
Μετά από περαιτέρω εξετάσεις εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία, ότι αριθμός προσώπων κρατώντας ξύλα και άλλα επιθετικά αντικείμενα, ενώ εκινείτο ο ίδιος με το αυτοκίνητο του στην περιοχή κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του ανακόπτοντας τον. Επίσης προκάλεσαν ζημιές στο όχημα και ακολούθως αυτός τράπηκε σε φυγή.
Εξάλλου, ο πρόεδρος του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει ώστε να κλείσει το συγκρότημα που, όπως είπε, «λειτουργεί παράνομα και στο οποίο διαμένουν 500 - 600 άτομα εκ των οποίων κάποιοι αιτητές πολιτικού ασύλου». Σήμερα, είπε, «με τα επεισόδια δυστυχώς ζήσαμε στιγμές τρόμου με όλα τα αρνητικά με επακόλουθα».
Ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως για το συγκεκριμένο συγκρότημα έχει εκδοθεί σχετικό διάταγμα από την Έπαρχο Πάφου για να κλείσει.
Τις εξετάσεις διερευνά το ΤΑΕ Πάφου.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: