Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ταλαιπωρία στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών Πάφου. Χαλασμένα και ασυντήρητα τα μηχανήματα και οι υπολογιστές στο τμήμα τεχνικών ελέγχων των οχημάτων. Δείχνουν ότι θέλουν. Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες

Μπάχαλο η κατάσταση στο τμήμα οδικών μεταφορών στην Πάφο. Όπως κατήγγειλε αναγνώστης της Ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ και όπως διαπιστώσαμε κι εμείς, που σπεύσαμε στο συγκεκριμένο τμήμα και κάναμε ρεπορτάζ, η ταλαιπωρία  που υπόκεινται όσοι περνούν από το τμήμα οδικών μεταφορών το όχημά τους τεχνικό έλεγχο, είναι μεγάλη.


Σύμφωνα με την καταγγελία αλλά και τα όσα διαπιστώσαμε κι εμείς που κάναμε ρεπορτάζ, πολίτης πήγε το αυτοκίνητό του για τεχνικό έλεγχο στο τμήμα οδικών μεταφορών, αφού μόνο εκεί γίνεται ο έλεγχος του αυτοκινήτου του. Ο έλεγχος ξεκίνησε, τελείωσε και το αυτοκίνητο, 37000 χιλιομέτρων, κρίθηκε ακατάλληλο.  Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους λειτουργούς, ήταν στα καυσαέρια. Σχεδόν καινούργιο αυτοκίνητο και είχε πρόβλημα στα καυσαέρια.

Από εκεί, ο πολίτης μετέβη στο συνεργείο με το οποίο συνεργάζεται. Τους παρουσίασε το πρόβλημα. Οι μηχανικοί εκεί, μέτρησαν τα καυσαέρια και δεν βρήκαν κανένα λάθος. Ο παραπονούμενος πήγε πίσω στο τμήμα οδικών μεταφορών και τους εξήγησε τι είχε συμβεί. Μέτρησαν με τα δικά τους μηχανήματα αλλά και πάλι στα καυσαέρια βρήκαν πως υπάρχει πρόβλημα.

Μη μπορώντας να εξηγήσουν τι είχε συμβεί έστειλαν τον πολίτη ο οποίος είχε αρχίσει να χάνει την υπομονή του, σε ιδιωτικό ΜΟΤ για να ελέγξουν εκεί τα καυσαέρια. Το καλό στην υπόθεση είναι πως μίλησαν με τον μηχανικό και δεν θα χρέωνε τίποτε, απλά θα εξυπηρετούσε το τμήμα οδικών μεταφορών.
Ο άνθρωπος φανερά αγανακτισμένος, μετέβη στο ιδιωτικό ΜΟΤ, έγινε ο έλεγχος και το αυτοκίνητο δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα. Πήρε το σχετικό πιστοποιητικό, γύρισε στο τμήμα οδικών μεταφορών όπου τελικά του έδωσαν πιστοποιητικό καταλληλότητας του αυτοκινήτου.

Με αυτά και με αυτά ο άνθρωπος έχασε τρεις ώρες για να πηγαινοέρχεται από εδώ και από εκεί μέσα στην κίνηση και να πάρει τελικά το σχετικό πιστοποιητικό.  Και μιλάμε για σχεδόν καινούργιο αυτοκίνητο, 37000 χιλιομέτρων.

Αλήθεια, κανείς δεν ελέγχει και δεν συντηρεί τα μηχανήματα και τους υπολογιστές στο τμήμα οδικών μεταφορών Πάφου; Γιατί τόση ανευθυνότητα και τόσο μεγάλη αδιαφορία; Έχουν καταλάβει αυτοί οι υπάλληλοι πως η Κύπρος οδεύει προς την καταστροφή;

Δυστυχώς, κάποιοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να μην τους καίγεται καρφί.

Τουλάχιστον βρέθηκε ένας υπάλληλος στο τμήμα οδικών μεταφορών και είπε στον παραπονούμενο ένα συγνώμη για την ταλαιπωρία. Κάτι είναι και αυτό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα για την ταλαιπωρία αλλά το ότι έχει 37κ χιλίομετρα δεν λέει κάτι...
Αισθητήρας Λ έχει χαλάσει και πρίν τις 10000χλμ...