Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Έναρξη ερευνητικού προγράμματος INCA με τη συμμετοχή του Δήμου Γεροσκήπου


Πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, στη Βαλένθια της Ισπανίας, η εναρκτήρια συνάντηση για το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα INCA (Inclusive Introduction of Integrated Care). Ο Δήμος Γεροσκήπου, εταίρος στο πρόγραμμα, συμμετείχε στη συνάντηση με τον Διοικητικό Λειτουργό Κώστα Αναστασιάδη. 



Το πρόγραμμα ξεκίνησε την εφαρμογή του τον Ιανουάριο του 2014 με τη συμμετοχή δύο Κυπριακών φορέων, του Δήμου Γεροσκήπου και της εταιρείας Interfusion Services Ltd, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, με τη χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας και παρακολούθησης του ασθενή από τον γιατρό του. Το έργο θα εφαρμοστεί πιλοτικά συνολικά σε 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Κροατία, Λετονία και Κύπρο).


Το έργο INCA προβλέπει τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών (και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού) από τους γιατρούς τους, με τη χρήση της από το σπίτι τους (μέσω τηλεόρασης, κινητού ή ηλεκτρονικού υπολογιστή συνδεδεμένων με το διαδίκτυο) ή από ενδεικνυόμενους κοινόχρηστους χώρους. 


Οι δημότες του Δήμου Γεροσκήπου στα πλαίσια του έργου INCA θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να ενημερώνονται, αλλά και να ενημερώνουν τον προσωπικό τους γιατρό για την πρόοδο της θεραπείας τους, να δέχονται υπενθυμίσεις για το πότε πρέπει να λαμβάνουν τα φάρμακα, να συνομιλούν διαδικτυακά με το γιατρό. Στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος στην επαρχία Πάφου, το ιδιωτικό νοσοκομείο ΙΑΣΙΣ θα δοκιμάσει πιλοτικά τις εφαρμογές για ασθενείς που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα ή εμφράγματα. 


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να βρείτε κάτω από τον σύνδεσμο: http://www.in3ca.eu/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: