Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Βαριές καμπάνες για τους χούλιγκανς στην Κύπρο

Βαριές καμπάνες σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να μετατρέπουν τους αθλητικούς χώρους σε αρένες αλλά και σ' αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να προκαλούν επεισόδια διατηρώντας την ανωνυμία τους προνοεί ο νέος νόμος για τη βία στα γήπεδα που θα κατατεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή, με το νομοσχέδιο μάλιστα να έχει άμεση εφαρμογή.


10ετής αποκλεισμός των χούλιγκαν, αυτόφωρο και απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων, προβλέπει ο νέος νόμος.
Ήδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άναψε πράσινο για αποστολή του νομοσχεδίου στη Βουλή αφού πρώτα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις πρόνοιες του νέου νόμου καταργείται η ανωνυμία των φιλάθλων με την καθιέρωση της κάρτας φιλάθλου και τη λήψη βιομετρικών στοιχείων.
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
  • Καταργείται η ανωνυμία με καθιέρωση κάρτας φιλάθλου και λήψη βιομετρικών στοιχείων
  • Αμεσος αποκλεισμός προσώπων που εμπλέκονται σε γηπεδική βία
  • Λειτουργία κερκίδων καθημένων για φιλοξενία οικογενιεών
  • Απαγόρευση μετακίνησης  οργανωμένων φιλάθλων
  • Καθιέρωση αυτόφωρου για πρόσωπα που εμπλέκονται σε επεισόδια.
Ορισμένα από τα συγκεκριμένα μέτρα θα έχουν άμεση εφαρμογή και θα ισχύσουν από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.
Ο αποκλεισμός προσώπων από τα γήπεδα, θα γίνεται κλιμακωτά, και θα φτάνει μέχρι και τα 10 χρόνια ανάλογα με τις περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκονται οι ταραξίες ενώ θ' αυξηθούν και οι ποινές παρά το γεγονός ότι τ' αδικήματα για βία στα γήπεδα είναι πλημμελήματα.
Επίσης, με απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας, συγκροτήθηκε στο Αρχηγείο Επιτροπή εκτίμησης κινδύνου για ποδοσφαιρικές συναντήσεις.
Την επιτροπή θ' απαρτίζουν οι:
  • Λαμπρος Θεμιστοκλέους Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων
  • Σάββας Χρήστου διοικητής ΜΜΑΔ
  • Μιχάλης Ηροδότου υπεύθυνος  γραφείου χουλιγκανισμού και ο υπεύθυνος επιχειρήσεων.
Η Επιτροπή θα εξετάζει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της κάθε αγωνιστικής και ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, θα λαμβάνονται και τα ανάλογα μέτρα.


http://www.sigmalive.com/news/local/135070#sthash.UT26LOjD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: