Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

6ο αγροτικό φεστιβάλ Στατού Αγίου Φωτίου



Στη γραφική πλατεία της κοινότητας Στατού – Αγίου Φωτίου πραγματοποιήθηκε χθες το 6ο αγροτικό Φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνεται από το κοινοτικό Συμβούλιο και τον Αναπτυξιακό πολιτιστικό Σύνδεσμο "Στέλιος Κυριακίδης".

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Στατού – Αγίου Φωτίου Ιωάννης Καμπούρης εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας πως η φετινή ήταν από τις πιο πετυχημένες διοργανώσεις.


Το φεστιβάλ που διοργανώθηκε συνέχισε για πρώτη φορά το 2010 έχει καταστεί θεσμός. Χαρακτήρισε μάλιστα αθρόα τη συμμετοχή αφού φέτος – όπως είπε – κατέφθασαν επισκέπτες από  όλες τις περιοχές της Κύπρου, ντόπιοι και ξένοι ξεπερνώντας τις 10 χιλιάδες . 

Όσοι παρευρέθηκαν στην πολιτιστική αυτή όαση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής παραδοσιακών  προϊόντων της κοινότητας αλλά και να δοκιμάσουν  τραχανά, παλουζέ, αναρή, χαλούμι, ζιβανία, ρέσι και άλλα εδέσματα .

Οι μνήμες του χθες ξαναζωντάνεψαν στην πλατεία της Κοινότητας Στατού –Αγίου Φωτίου μέσα από γεύσεις, χρώμα, άρωμα και μουσική. Οι κάτοικοι της περιοχής εξακολουθούν να αγωνίζονται κόντρα στους καιρούς αναζητώντας διέξοδο στις ρίζες και τον πολιτισμό. 

Η έκθεση με  παλιά γεωργικά εργαλεία αλλά και η αναπαράσταση του παραδοσιακού τρόπου οργώματος μετέφερε τους επισκέπτες σε παλιές καλές εποχές. Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια .

(ΚΥΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία σας φίλοι δεν είναι από το Αγροτικό Φεστιβάλ Στατού - Αγίου Φωτίου "Στ΄αχνάρια της παράδοσης", αλλά μάλλον από κανένα πανηγύρι.

Εσείς φυσικά χάσατε.

Φροντίστε να είστε εκεί του χρόνου.