Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Μειώθηκαν οι λιανικές τιμές των καυσίμων


Νέες μειώσεις μέχρι και 3 σεντ στις τιμές των καυσίμων ανήγγειλε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Στέφανος Στεφάνου.
 
Απαντώντας στις επικρίσεις για καθυστέρηση στη μείωση της τιμής των καυσίμων, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει όταν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές, ο κ. Στεφάνου ξεκαθάρισε ότι οι πρατηριούχοι δεν έχουν καμμιά σχέση με τις αυξομειώσεις.
 
Δεν είναι οι πρατηριούχοι, εξήγησε, που κάνουν τις εισαγωγές καυσίμων και δεν εξαρτάται από αυτούς το πότε θα μειωθούν ή θα αυξηθούν οι τιμές.
 
Επίκειται μείωση στις λιανικές τιμές των καυσίμων αυτή την εβδομάδα είχε δηλώσει την Παρασκευή και ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Λακκοτρύπης.
 
Ερωτηθείς για τους τρόπους, με τους οποίους το Υπουργείο θα αντιμετωπίσει την παρατηρούμενη κατάσταση της άμεσης αύξησης στις τιμές των πετρελαιοειδών, όταν οι τιμές αυξάνονται διεθνώς και την αργοπορία στις μειώσεις, όταν οι τιμές διεθνώς μειώνονται, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως σε σύσκεψη με τα κόμματα και τους συνδέσμους καταναλωτών συμφωνήθηκαν κάποια μέτρα.
 
Σε νέα σύσκεψη την Πέμπτη, δήλωσε, θα παρουσιαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα τιμών σε πραγματικό χρόνο.
 
Στο μεταξύ η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής καταγγέλλει ότι η αισχροκέρδεια στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα οι Κύπριοι καταναλωτές να πληρώνουν 25-30 σεντ πιο ακριβά καύσιμα, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης, Λουκάς Αριστοδήμου, ανέφερε ότι έχουν αποσταλεί συγκεκριμένα στοιχεία στον αρμόδιο Υπουργό την περασμένη εβδομάδα, χωρίς, μέχρι στιγμής, να λάβει απάντηση.


http://www.sigmalive.com/news/local/262318/nees-meioseis-stis-times-ton-kafsimon#sthash.Ia8pYC8j.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: