Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πρωτοβουλίες και συνεργασία συζήτησαν οι Δήμαρχοι Πάφου και Αμάν


Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μιας στενής και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάφου και του Δήμου του Ευρύτερου Αμάν, συζήτησαν και αποφάσισαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Δήμαρχος της ιορδανικής πρωτεύουσας Akl Biltaji.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το πρωί, ο Δήμαρχος του Αμάν, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιορδανίας στην Κύπρο Μιχαλάκη Λεπτό, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πάφου και συζήτησε μαζί του την προοπτική αυτή.


Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα οι επαφές με στόχο την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και, κυρίως, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, του ιατρικού τουρισμού -καθώς το Αμάν είναι η πρώτη πόλη στον αραβικό κόσμο και η πέμπτη παγκοσμίως στον τομέα αυτό- και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αεροπορική σύνδεση της Πάφου με την πρωτεύουσα της Ιορδανίας.

Αποφασίστηκε επίσης όπως Πάφος και Αμάν προχωρήσουν στην ίδρυση ενός Δικτύου πόλεων, με έδρα την πρωτεύουσα της Ιορδανίας και συντονιστή τον Δήμαρχο του Αμάν, με στόχο να αποτελέσουν οι δύο πόλεις γέφυρα επικοινωνίας και αμφίδρομη πύλη εισόδου μεταξύ Ευρώπης και αραβικών χωρών.

Χθες, ο Δήμαρχος του Αμάν, συνοδευόμενος από τον κ. Φαίδωνος  και τον κ. Λεπτό, έγινε δεκτός στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζήτησαν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Στη σημερινή σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου παρακάθισαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών του Δήμου Λάζαρος Ομήρου, ο Δημοτικός Γραμματέας Θέμης Φιλιππίδης και ο αρμόδιος λειτουργός Γιάννης Άνθης.  

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: