Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Μία μέρα υπό κράτηση στον εθνοφρουρό για τις πυρκαγιές της Θελέτρας



Διάταγμα κράτησης μιας ημέρας εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 18χρονου εθνοφρουρού, ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυκτα από την Αστυνομία ως ύποπτος για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Θελέτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.


Τον εθνοφρουρό κατονόμασε ο νεαρός από τη Θελέτρα που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιά στην ίδια περιοχή την περασμένη Τετάρτη, παραδεχόμενος ότι ο ίδιος ευθύνεται για την έκρηξη άλλων δυο πυρκαγιών και ισχυριζόμενος ότι ο εθνοφρουρός του είχε ζητήσει να προκαλέσει και την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Ο εθνοφρουρός αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Σε κατάθεσή του στην Αστυνομία υποστήριξε ότι από τις 10 Ιουλίου έχει καταταγεί στην Ε.Φ. και μετά την εκπαίδευση του στο ΚΕΝ Αναρίτας υπηρετεί σε ακριτική περιοχή.

Παραδέχτηκε ότι γνωρίζει τον νεαρό από τη Θελέτρα από το Γυμνάσιο αλλά εδώ και τρία χρόνια δεν τον έχει συναντήσει και ούτε καν γνωρίζει τον αριθμό του τηλεφώνου του, όπως ανέφερε.

Η Αστυνομία έχει ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του εθνοφρουρού προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες της.

(ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: