Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η αστυνομία εντόπισε κάλυκα του όπλου που δολοφονήθηκε ο «Τσικίτο»



Ενα κάλυκα του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία χθες βράδυ του Γιώργου Γεωργίου άλλως «Τσικίτο» 40 χρόνων από τη Λάρνακα, εντόπισε σήμερα η Αστυνομία σε απόσταση 130 περίπου μέτρων από το σημείο όπου διαπράχθηκε ο φόνος.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο κάλυκας εντοπίστηκε σε ύψωμα που αποτελεί συνέχεια χωραφιού το οποίο βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του Γεωργίου, στην είσοδο της Πύλας.


Οι ανακριτικές αρχές εικάζουν ότι ο δράστης διένυσε τρέχοντας περίπου 80 μέτρα και βρέθηκε σε δρόμο που βρίσκεται παράλληλα με το σπίτι του δολοφονηθέντος, εισήλθε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε και οδηγούσε άλλο πρόσωπο και εξαφανίστηκε.

Η σκηνή που αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή, φρουρείτο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από αστυνομικούς. Με το πρώτο φως της ημέρας μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκυλιών της Αστυνομίας, άρχισαν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το χωράφι που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του Γεωργίου.

Τα μέλη του ΤΑΕ ερεύνησαν ακόμα και το λόφο που είναι επέκταση του χωραφιού και συνορεύει με τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, ψάχνοντας για τους τρεις κάλυκες που έπεσαν από το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο άγνωστος σκότωσε τον Γεωργίου και για άλλα τεκμήρια τα οποία θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του.
 
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «χθες λίγο πριν τις εννέα το βράδυ 40χρονος από τη Λάρνακα, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πυροβόλο όπλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο και οι εξετάσεις γίνονται από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας και την ιατροδικαστική υπηρεσία».
 
Κληθείς να αναφέρει που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας και ποια είναι τα κίνητρα της δολοφονίας ο κ. Ζαχαρίου επανέλαβε ότι «οι εξετάσεις της Δύναμης βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα».
 
Πριν τον εντοπισμό του κάλυκα, η Αστυνομία προσανατολιζόταν να μεταφέρει στη σκηνή ελεύθερο σκοπευτή της Δύναμης προκειμένου να γίνει «αναπαράσταση» του φόνου, σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί που ακριβώς βρισκόταν ο άγνωστος δολοφόνος όταν πυροβόλησε τον Γεωργίου.  Ο άγνωστος δράστης πυροβόλησε και έπληξε τρεις φορές τον Γεωργίου, όταν αυτός βγήκε από το αυτοκίνητο, που οδηγούσε φίλος του, μόλις έφτασε έξω από το σπίτι του στο οποίο κατοικούσε τους τελευταίους τρεις μήνες με την οικογένεια του.

Οι ανακριτικές αρχές παρέλαβαν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που ήταν εγκατεστημένο στο σπίτι και από μια πρώτη εξέταση φαίνεται ο θύμα να δέχεται τους πυροβολισμούς, χωρίς ωστόσο να διακρίνεται οτιδήποτε άλλο.

Σημειώνεται ότι ο Γεωργίου είναι άτομο που απασχόλησε την Αστυνομία τα τελευταία χρόνια, η οποία τον είχε προειδοποιήσει προκειμένου να λάβει τα δικά του μέτρα αυτοπροστασίας.

Η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τα κίνητρα του φόνου, ωστόσο φαίνεται να εστιάζει την προσοχή της στη ζωή που έκανε ο Γεωργίου, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης καζίνο στην Πύλα. Ο 40χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών.  
Χθες βράδυ η Αστυνομία εντόπισε και ανέκρινε προφορικώς ορισμένα άτομα. Σήμερα αναμένεται να κληθούν στο ΤΑΕ Λάρνακας διάφορα άτομα για να δώσουν κατάθεση.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του Γεωργίου αναμένεται να διακριβωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού του το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.


kype

Δεν υπάρχουν σχόλια: