Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μεγάλη αύξηση Ρώσων τουριστών φέτος στην Κύπρο

Με αισιόδοξα νέα για τον τουρισμό από τη Ρωσία επέστρεψε από τη Μόσχα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο κ. Λακκοτρύπης παρευρέθηκε στην τουριστική έκθεση της Μόσχας όπου συναντήθηκε με τους τους μεγαλύτερους διοργανωτές ταξιδίων, είτε που ήδη δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είτε που προγραμματίζουν να δραστηριοποιηθούν.
«Είναι πολύ ευοίωνες όπως δείχνουν οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά. Οι κρατήσεις είναι κατά πολύ αυξημένες, κάτι που δείχνει ότι και οι Ρώσοι έχουν περισσότεροι αισιοδοξία στην οικονομία τους πλέον και κάνουν κρατήσεις πιο ενωρίς, αλλά και η προτίμησή τους δείχνει να είναι προς την Κύπρο και προς την Ελλάδα», ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.
Όπως είπε, οι κρατήσεις παρουσιάζονται αυξημένες κατά 50% με 60% σε σύγκριση με πέρσι, προσθέτοντας ότι η αύξηση στο ρεύμα αφίξεων μετά το Σεπτέμβριο αναμένεται να επέλθει μετά το Σεπτέμβριο.
Ο κ. Λακκοτρύπης επεσήμανε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι οι αυξήσεις αυτές να διοχετευθούν στους χειμερινούς μήνες, κάτι που αντιμετωπίζει την εποχικότητα, μιας και ήδη η χωρητικότητα στους καλοκαιρινούς μήνες είναι ήδη περιορισμένη.
«Οπόταν συζητάμε για αυξήσεις μέσα στους χειμερινούς μήνες κάτι που είναι επιδίωξη της Κυβέρνησης», είπε.
Η ασφάλεια να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού
Σε ερώτηση αν απασχολεί το θέμα που δημιουργήθηκε με τη δράση των τρομοκρατών, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως σίγουρα η ασφάλεια είναι κάτι που πρέπει να διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού.
«Είναι κάτι που η Κύπρος μπορεί να προσφέρει και έτσι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ακριβώς για να διασφαλίσουμε αυτό το πλεονέκτημα ως χώρα», κατέληξε.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: