Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ.............

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΔΟΝΤΑΣ
(ΠΙΤΤΑΚΗΣ)

Απογοήτευση και απαξίωση. Δύο λέξεις που φαίνεται συνειρμικά να οδηγούν σήμερα στο πρόσωπο της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζιη.

Η κα Γιωρκάτζιη υπό την ιδιότητα της ως Γενική Ελέγκτρια του Κράτους χαρακτηρίστηκε από την κοινή γνώμη ως άμεμπτος αξιωματούχος και αδιάφθορος τεχνοκράτης. Χαρακτηρισμοί που δεν φαίνεται να τη συνοδεύουν τα τελευταία δυο χρόνια ως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.


Οι λόγοι πολλοί....τα σκάνδαλα ακόμα περισσότερα....η διαπλοκή στο προσκήνιο και η ηθική της στο παρασκήνιο.

Το πρώτο σκάνδαλο με το οποίο η κα Γιωρκάτζιη «άνοιξε» το χορό της διαφθοράς ήταν η από μέρους της παραποίηση όρων του συμβολαίου της. Συγκεκριμένα, η άλλοτε αδιάφθορη τεχνοκράτης αποφάσισε ιδία βούληση να αφαιρέσει όρους του συμβολαίου της που άπτοντο του ασυμβίβαστου εκτέλεσης συγκεκριμένων καθηκόντων από συμφέροντα εξ αίματος συγγενών της. Η αφαίρεση του αναφερόμενου όρου δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και η θυγατέρα της εργοδοτείτο στο δικηγορικό γραφείο του πρώην συζύγου της και το συγκεκριμένο γραφείο εκπροσωπούσε νομικά τον πρώην ισχυρό άντρα της Λαικής, κ. Ανδρέα Βγενόπουλο σε δικαστική διαμάχη που είχε εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Χρυστάλλα μάλλον μας υποτίμησε. Πέραν της αφαίρεσης του πιο πάνω όρου η  «ανεξάρτητη» κατά τα άλλα αξιωματούχος τροποποίησε με τέτοιο τρόπο το συμβόλαιο της για να λαμβάνει ως αμοιβή μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερα από τους προκατόχους της........μάλλον τον όρο «ανεξάρτητη», η κα Γιωρκάτζιη τον έχει εκλάβει εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το νόημα που ήθελε να περάσει ο νομοθέτης του Συντάγματος μας.

«Ανεξάρτητη αξιωματούχος» κα Γιωρκάτζιη σημαίνει να ασκείτε τα καθήκοντα σας χωρίς εξαρτήσεις και επηρεασμούς από άλλους και όχι  να λαμβάνετε πρωτοβουλίες σε βάρος του δημοσίου.

Η ασυδοσία και ασυνειδησία δυστυχώς δεν σταματούν εδώ. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Κεντρική Τράπεζα το Μάρτιο του 2015 ....ηλεκτρισμένη με τον κ. Στέλιο Κοιλιάρη, εκτελεστικό σύμβουλο της Κεντρικής Τράπεζας και κατ’επέκταση συνεργάτη της κας Γιωρκάτζη να ανακοινώνει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του και να διατυπώνει σοβαρές καταγγελίες σε βάρος της σε ότι αφορά το θέμα της παλιάς Λαϊκής. Ο κος Κοιλιάρης δε, έκανε λόγο για αντιδεοντολογικές πρακτικές της Χρυστάλλας....

Οι εν λόγω πρακτικές φαίνεται να επιβεβαιώνονται ένα χρόνο μετά με την κα Γιωρκάτζιη να κατηγορείται από την Ελεγκτική Υπηρεσία για παραπλάνηση της Βουλής κατά την αγορά πέντε ελικοπτέρων Agusta από την Κυβέρνηση  το 2008. Συγκεκριμένα, η κα Γιωρκάτζιη φαίνεται να απέκρυψε έκθεση του Διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Χασαπόπουλου στα πλαίσια της οποίας αναφέρονταν στοιχεία με τα οποία οι βουλευτές θα ενημερώνονταν για όλες τις πτυχές του θέματος. Η εγκληματική και καθόλου από ότι φαίνεται τυχαία αυτή παράλειψη της κας Γιωρκάτζιη είχε ως αποτέλεσμα το κράτος να αγοράσει σε υπερδιπλάσια τιμή τα ελικόπτερα.

Μετά από όλα αυτά, η κατά συρροή «δολοφόνος» αξιών και θεσμών, σήμερα Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, σε πρόσφατη δήλωση της ανέφερε ότι νιώθει αδικημένη από την αντιμετώπιση που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια.. Εμείς σας ερωτούμε κα Γιωρκάτζη, εάν εσείς νιώθετε αδικημένη με την τζέπη γεμάτη και τη «συνείδηση» καθαρή, πώς άραγε να νιώθουν οι βιοπαλαιστές οικογενειάρχες και οι άνεργοι νέοι που παρακολουθούν το «έργο» σας και γίνονται δέκτες των αρνητικών συνεπειών του; Δυστυχώς μας απογοητεύσατε.....

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΔΟΝΤΑΣ (ΠΙΤΤΑΚΗΣ)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΚΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: