Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Άφαντοι οι επίδοξοι ληστές της Λεμεσού

Άφαντοι παραμένουν οι δυο επίδοξοι ληστές που το πρωί επιχείρησαν να ληστέψουν υπάλληλο υπεραγοράς στη Λεμεσό, που μετέφερε με μοτοποδήλατο τις εισπράξεις υπεραγοράς, ύψους 80 χιλιάδων ευρώ, σε τραπεζικό ίδρυμα.
Την ίδια ώρα η Αστυνομία κάνει έκκληση προς τους επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες υπηρεσίες που είναι εξειδικευμένες στη μεταφορά τέτοιων μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε ότι οι δυο δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με φούτερ και κουκούλα, δεν μίλησαν καθόλου κατά τη διάρκεια της απόπειρας, ωστόσο περιγράφονται από το θύμα ως ηλικίας 25-30 χρόνων, ύψους 1.70 περίπου και γεροδεμένοι.
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό και σύλληψη τους, είπε ο κ.Σωτηριάδης, καλώντας οποιονδήποτε μπορεί να δώσει πληροφορίες να επικοινωνήσει άμεσα με τις αστυνομικές αρχές.
Το δε μαύρου χρώματος μικρό αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες έφερε πινακίδες εγγραφής  KHG 084, για τις οποίες, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού, στις 26 Φεβρουαρίου 2016, ότι είχαν κλαπεί από όχημα.
Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ απέδωσε την φυγή των δραστών πριν προλάβουν να πάρουν τα χρήματα από τον αποθηκευτικό χώρο του μοτοποδηλάτου, που ήταν κλειδωμένος, στην αντίδραση του ίδιου του 57χρονου υπαλλήλου και στη σύγχυση που προκλήθηκε και το φόβο ότι θα γίνονταν αντιληπτοί από διερχόμενους οδηγούς.
Σχολιάζοντας επίσης το γεγονός ότι η μεταφορά των χρημάτων γινόταν με ένα απλό μοτοποδήλατο, ο Ιωάννης Σωτηριάδης είπε πως  αυτή η τακτική είναι λανθασμένη και θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους υπαλλήλους, καλώντας παράλληλα τους επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν ενδεδειγμένες πρακτικές, δηλαδή υπηρεσίες που είναι εξειδικευμένες στη μεταφορά χρημάτων.
Υπενθύμισε ακόμη πως στο παρελθόν έχουμε δει παρόμοια περιστατικά και πως  “αυτό πρέπει να μας παραδειγματίσει”.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: