Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Ελικόπτερο με 13 άτομα έπεσε στην ΝορβηγίαΔεκατρία άτομα επέβαιναν σε ελικόπτερο που συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων NTB, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας.
Το ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της εταιρίας Chc Helicopter Service. "Φρικτά τα νέα" από τη συντριβή του ελικοπτέρου, σημειώνει σε ανάρτησή του στον Twitter, ο Πρωθυπουργός της Νορβηγίας

Οι αστυνομικές αρχές στη Νορβηγία δηλώνουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, οι επιβαίνοντες ενώ η εταιρία Statoil ανακοίνωσε ότι όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη έχουν προσωρινά καθηλωθεί στο έδαφος

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένα ελικόπτερο συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας, μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι TV 2. Αρκετοί άνθρωποι φαίνεται να βρίσκονται στη θάλασσα, ενώ το ελικόπτερο κατέπεσε σε μικρό νησί που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η πτώση του ελικοπτέρου έγινε στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: