Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Παρέμβαση Επαρχιακού Γραμματέα Νεολαίας Δημοκρατικού Κόμματος Πάφου

Ανδρέας Ανδρέου


Είναι γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια, οι πολίτες, αμφισβητούν ολοένα και πιο πολύ, τις προθέσεις των πολιτικών παραγόντων και αρνούνται ότι υπηρετούν το κοινό καλό. Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο ασκείται σήμερα η πολιτική στην Κύπρο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον γνησιότητα στον λόγο των πολιτικών ως επίσης και η απαιτούμενη διαφάνεια στις πολιτικές ενέργειες και πράξεις, έχουν επιφέρει και την απαξίωση των πολιτικών και των κομμάτων, ευρύτερα.
Εκτιμώ ότι οι καθημερινές παρελάσεις των πολιτικών από τα ΜΜΕ και η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας έχουν ωθήσει τους πολίτες,  στην απαξίωση αυτού του είδους της πολιτικής και έχουν δημιουργήσει την άποψη ότι, υπάρχουν παντού, υποκρυπτόμενα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα. Είναι γι’ αυτό που κρίνεται πιστεύω, επιτακτική η ανάγκη, οι πολιτικοί, να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ως οφείλουν, νέα οράματα και προσδοκίες για όλους τους πολίτες. 


Οι στόχοι που θέτω από τη νέα μου θέση ως Επαρχιακός Γραμματέας Νεολαίας Δημοκρατικού Κόμματος της επαρχίας Πάφου, είναι οι ακόλουθοι : 

Δημιουργία θετικού και ταυτόχρονα φιλικού κλίματος με τη νεολαία της Πάφου το οποίο θα δώσει τόσο την άνεση όσο και την ευχέρεια στους νέους να ακουστούν ποικιλοτρόπως.

Να σταματήσει επιτέλους ο «διπολισμός» σε ένα άκρως Δημοκρατικό κόμμα και να μπορέσει να αναδειχθεί ανεπιφύλακτα η Δημοκρατία και η Ελευθερία απόψεων και ταυτόχρονα να προχωρήσει η δράσκουσα νεολαία και όχι ο τηλεκατευθυνόμενος νέος για καθαρά κομματικές σκοπιμότητες με απώτερο σκοπό να ανελιχθεί αυτός που αγωνίζεται και αξίζει.


ΑΙΧΜΗΡΟΤΕΡΟΣ στόχος αλλά και φλέγον ΜΗΝΥΜΑ προς όλους τους νέους, είναι να πάψει ο ατομικισμός και οι εγωκεντρικές τάσεις που φθείρουν τη νεολαία και πλέον όλοι μαζί σα μια γροθιά ενάντια στο κατεστημένο να οδεύσουμε σε δημιουργία νέων τάσεων και στάσεων ζωής, ιδεολογίας και προτύπων. Πλέον ας ξεκινήσουμε σαν άλλοι φοίνικες να αναδημιουργήσουμε την κατάσταση που υφίσταται αυτή την περίοδο και οδηγεί στην απάθεια και στην περιθωριοποίηση των νέων. Ας πάψει και ας αρθεί η απομόνωση των νέων και επιτέλους ας αξιοποιηθούμε. Σίγουρα όλοι μαζί έχουμε πάρα πολλά να προσφέρουμε στην πατρίδα μας. 

Η σύγχρονη πολιτική στάση του τόπου που πολλές φορές παρασύρει τους νέους, οι οποίοι ενώ είναι έτοιμοι και γεμάτοι ενθουσιασμό να προσφέρουν στα κοινά, γίνονται αναλώσιμοι και εξαργυρώνονται στο βωμό της ανηθικότητας του κάθε «τυχοδιώκτη» πολιτικού. Από τη θέση μου επιθυμώ και καλώ όλους τους νέους όπως έρθουν κοντά μας και ας σπάσουν τα δεσμά που συνδέουν παρελθόν και ας αφυπνιστούν για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Φτάνει πλέον η απάθεια…. Φτάνει πλέον να αποφασίζουν οι άλλοι για το μέλλον μας. Καιρός για πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους. Υπάρχει ευκαιρία… Ο λόγος σου ανήκει και σε περιμένει… Θα είμαστε όλοι δίπλα σου! «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες».


Φτάνει η ανακύκλωση προτύπων και ιδεών και ας δοθεί η ευκαιρία στους νέους επιστήμονες της πόλης μας να ενεργήσουν. Άλλωστε,  κάποιοι στο παρελθόν θυσίασαν και τη ζωή τους σε πολύ νεαρή ηλικία για να έχουμε τα εφόδια να συνεχίζουμε εμείς σήμερα. Σήμερα στην πόλη μας υπάρχουν αξιόλογοι νέοι ο καθένας στο δικό του τομέα που αν τους δοθεί το κατάλληλο έδαφος είναι βέβαιο ότι θα μεγαλουργήσουν προσφέροντας ότι είναι το καλύτερο δυνατό. Εξάλλου, όλοι αυτοί είναι ικανοί να διαπρέψουν στο εξωτερικό και όχι στον ίδιο τους το τόπο?

Εν κατακλείδι, άδραξε την ευκαιρία και γίνε συνοδοιπόρος μαζί μας. Οι πόρτες της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ορθάνοικτες και από τώρα ένας νέος αέρας είναι έτοιμος να σας ταξιδέψει μαζί μας. Ο καπιταλισμός και η μονολιθικότητα έχει τελειώσει. Η ομάδα της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος είναι καταρτισμένη από αξιόλογους νέους χωρίς εγωπάθειες και παρωπίδες, έτοιμοι να είναι δίπλα σου και χέρι -χέρι όλοι μαζί να οδεύσουμε μπροστά.


Βιογραφικό Σημείωμα :

Ο Ανδρέας Ανδρέου Περικλή (Κεσούρης) γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1982 και κατάγεται από το χωριό  Πολέμι της επαρχίας Πάφου. Είναι απόφοιτος Μηχανολογίας της Τεχνικής Σχολής Πάφου και αφού  εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία έχει μεταβεί στο εξωτερικό για σπουδές.

Έχει αποφοιτήσει από το ΑΤΕΙ Πειραιώς στο τμήμα Μηχανολογίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το δεύτερό του πτυχίο σε ανώτερο επίπεδο Μηχανολογίας στο Frederic University, στη Λευκωσία. Αμέσως μετά παρακολούθησε στο Neapolis University μεταπτυχιακές σπουδές  στο  MPA (MSc Public Administration).

Έχει εργαστεί σε διάφορες μηχανολογικές εταιρείες με τελευταία τη Z&X Mechanical Installation σαν Υποδιευθυντής και υπεύθυνος σε μεγάλα και δαπανηρά έργα. 

Αυτή την περίοδο εργάζεται στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στο Επαρχιακό Γραφείο Πάφου ως Επιθεωρητής.


Ανδρέας Ανδρέου Περικλή (Κεσούρης)

Επαρχιακός Γραμματέας Νεολαίας Δημοκρατικού Κόμματος Πάφου (ΝΕ.ΔΗ.Κ)

Tηλέφωνο : 99 – 586115

e-mail : kesouris@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: