Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Μεταξύ των χιλίων πλουσίων της Βρετανίας και δύο Τουρκοκύπριοι

Δύο Τουρκοκύπριοι βρίσκονται στη λίστα των 1000 πιο πλούσιων της Βρετανίας, σύμφωνα με τον κατάλογο των Sunday Times.Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη θέση 515 βρίσκεται ο Τουκέρ Σουλεϊμάν με περιουσία 200 εκ στερλίνες και στη θέση 936 ο Μουσταφά Καμίλ με περιουσία 100 εκ στερλίνες. Ο κ. Σουλεϊμάν που ασχολείται στη Βρετανία με το χώρο των ακινήτων και των υφασμάτων γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1953. Στη Βρετανία είναι επίσης γνωστός γιατί είναι μέλος της κριτικής επιτροπής στο πρόγραμμα Dragon`s Den του BBC.
Όπως αναφέρεται, το 2000 ο Τουκέρ Σουλεϊμάν είχε αγοράσει την εταιρεία υφασμάτων Hawes and Curtis, που πτώχευσε, έναντι μιας στερλίνας και μαζί με τον αδερφό του Μουσταφά κατόρθωσαν να την κάνουν σε μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο της.
Ο Μουσταφά Καμίλ, 59 ετών, γεννήθηκε επίσης στην Κύπρο, αλλά δεν αναφέρεται πού, και είναι ο Γενικός Διευθυντής μιας από τις πιο γνωστές εταιρείες χονδρεμπορικής τροφίμων JJ Foods Services. Η περιουσία του μαζί με την σύζυγό του Φατμά υπολογίζεται στα 100 εκ στερλίνες και στην επαγγελματική του ζωή φέρεται να έχει κερδίσει πολλά βραβεία

http://ikypros.com/?p=168801#sthash.JkScXLM5.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: