Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ασθενής μεταφέρθηκε από επιβατικό πλοίο στο νοσοκομείο Πάφου

Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση μεταφοράς ασθενή που υπέστη πνευμονικό οίδημα από πλοίο ανοικτά της Πάφου στο Γενικό Νοσοκομείου Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε σήμερα το πρωί, στις 06.55, επείγουσα κλήση από το υπό σημαία Παναμά επιβατικό πλοίο “GOLDEN IRIS” που εκτελούσε δρομολόγιο από Ρόδο προς Λάρνακα, το οποίο αιτήθηκε την διακομιδή ασθενούς Ισραηλινής καταγωγής,που  υπέστη πνευμονικό οίδημα και βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση. Το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου.
Το ΚΣΕΔ, όπως αναφέρεται, ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας Πάφου με εξειδικευμένο νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας, για να παραλάβει τον ασθενή από το πλοίο και να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Δημοκρατίας.
Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ενώ για το συμβάν ενημερώθηκαν η Ισραηλινή Πρεσβεία μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και το ΚΣΕΔ Χάιφας προκειμένου να ενημερωθούν οι οικείοι του.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: