Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Φώκιες στα Δημοτικά Μπάνια...!


Ματθαίος Ιεροκηπιώτης
" Οι φώκιες, μπορούν να αποτελέσουν ατραξιόν για την περιοχή...!"τόνισε ο πρόεδρος Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

     Δυο φώκιες "μονάχους μονάχους", έκαναν την εμφάνιση τους τις τελευταίες μέρες στα Δημοτικά Μπάνια και ενθουσίασαν τους κολυμβητές που είχαν την τύχη να της δουν από κοντά. Ο πρόεδρος των κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης μας είπε: 

"Τις τελευταίες μέρες κοντά στις σημαδούρες στην παραλία των Δημοτικών μας Μπάνιων έχουν εμφανισθεί δυο μεγάλες φώκιες. Αρκετοί από μας είχαμε την τύχη να τις θαυμάσουμε από κοντά και ήταν ομολογουμένως ένα εξαιρετικό θέαμα.  Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Υποδιευθυντή της Λιμενικής αστυνομίας  Νίκο Πενταρά, μας έχει αναφέρει ότι πρόκειται για φώκιες μονάχους μονάχους και δεν θεωρείται παράξενη η εμφάνιση τους, αφού και τα προηγούμενα χρόνια σε ολόκληρη την ακτογραμμή από την Πάφο μέχρι τoν Ακάμα είχαν εντοπισθεί κατά καιρούς τέτοιου είδους φώκιες. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τον Νίκο Πενταρά, που  έχει στην κατοχή του και σχετικό βίντεο από τις φώκιες, όπως γνωρίζει  στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών γεννούσαν και πολλαπλασιάζονταν. 

Και συνέχισε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: "Σε σχετική έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο ενημερωθήκαμε ότι  τα ζώα αυτά είναι ιδιαίτερα φιλικά προς τον άνθρωπο και είναι είδος που οφείλουμε να προστατεύσουμε αφού τείνει να εξαφανιστεί. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε με κάποιους τρόπους να μείνουν οι φώκιες στα Δημοτικά Μπάνια, μπορούν να αποτελέσουν και την ατραξιόν, για την περιοχή...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: