Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Έξι μέρες στο κελί ο Βαρόνος των ναρκωτικών

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το μεσημέρι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 36χρονου από τις ΗΠΑ εναντίον του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε σχέση με υπόθεση κατοχής 1000 κιλών μαριχουάνας, 5 κιλών κοκαΐνης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε ότι ο 36χρονος βρισκόταν υπό παρακολούθηση μετά από σχετική πληροφορία που έφτασε από τις αμερικανικές αρχές και χθες ανακόπηκε για έλεγχο από αστυνομικούς στην περιοχή Γερμασόγειας.
“Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριο του ήταν πλαστό, γι` αυτό συνελήφθη για το αδίκημα της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις καθώς και για το αδίκημα της κατοχής κινητών τηλεφώνων με σκοπό την υποβοήθηση του στη διάπραξη των πιο πάνω αδικημάτων “, είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι, πέραν αυτών, ο 36χρονος διέμενε παράνομα στο νησί από τον Σεπτέμβριο του 2015.
Ανακρινόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου οδηγήθηκε, ο 36χρονος παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές και δηλώνει πρόθυμος να εκδοθεί στη χώρα του για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.
Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί τάχιστα και θα προωθηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες, “για το κατά πόσο δηλαδή θα δικαστεί στη Δημοκρατία ή θα αρχίσει η διαδικασία έκδοσης του στις αμερικανικές αρχές”.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: