Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ


Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πάφο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για γνωριμία των αξιωματικών, των ανδρών και των οικογενειών της Δύναμης με την Κύπρο και τους ανθρώπους της, πραγματοποίησε χθες η ΕΛΔΥΚ.

Αντιπροσωπεία της Δύναμης με επικεφαλής τον Διοικητή της, Συνταγματάρχη (ΠΖ) Εμμανουήλ Θεοδώρου, επισκέφθηκε τον Δήμο Πάφου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.
Κατά την συνάντηση, ο κ. Φαίδωνος ενημέρωσε τη Διοίκηση, τους αξιωματικούς και τους άνδρες της ΕΛΔΥΚ για την ιστορία και την προσφορά της Πάφου στον αγώνα του τόπου μας για προάσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ακεραιότητας της ιδιαίτερης πατρίδας μας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη αδελφική αγάπη και την αταλάντευτη διαχρονική συμπαράσταση της Ελλάδος προς τον δοκιμαζόμενη Μεγαλόνησο.
Ο από την πλευρά του, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Θεοδώρου υπογράμμισε τους ακατάλυτους δεσμούς αίματος που ενώνουν την Κύπρο με την Μητροπολιτική Ελλάδα και τόνισε ότι όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα η ΕΛΔΥΚ είναι έτοιμη, εάν χρειαστεί,  να εκτελέσει την αποστολή της και να εκπληρώσει το χρέος της.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Διοικητή της Δύναμης και τον Δήμαρχο Πάφου στον αδριάντα του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ενώ η αντιπροσωπεία της ΕΛΔΥΚ επισκέφτηκε ακολούθως το μνημείο της ΕΟΚΑ 1955-1959 στη Χλώρακα όπου επίσης κατέθεσε στεφάνι.

Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός των επισκέψεων των αξιωματικών και οπλιτών της Δύναμης σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου ανήκει στον Αντιστράτηγο ε.α Λουκή Αυγουστίδη και τον Πρόεδρο του ΚΥΚΕΜ Ανδρέα Μορφίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: