Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Μην μας παίρνεται όλους δεδομένους κύριε Οσάτσι! Ούτε το ΑΚΕΛ δεν έχετε πείσει…

Ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο κ. Στανισλάβ Οσάτσι,  φαίνεται άκουσε,  ίσως από τις μυστικές τους υπηρεσίες (εμείς δεν το έχουμε εντοπίσει ακόμα), ότι το κουτόχορτο προσφέρεται τώρα δωρεάν στην Κύπρο και μας θεωρεί όλους δεδομένους.
Ενθαρρυμένος ίσως με την φόρα που έχει πάρει διεθνώς η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση όσων αφορά τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου πράκτορα και της κόρης του στην Αγγλία. Δεν εξηγείται αλλιώς η άνευ προηγουμένου ξεδιάντροπη  «καθησυχαστική, διαβεβαίωσή του» στις 4 Απριλίου 2018 ότι «Η ομαλοποίηση των Ρωσο-τουρκικών σχέσεων, δεν επηρεάζει καθόλου τις σχέσεις της Ρωσίας με την Κύπρο, αλλά και τις θέσεις της Μόσχας στο Κυπριακό» που ούτε το ΑΚΕΛ  έχει πείσει!  Και αποκάλυψε μάλιστα ο άνθρωπος, ότι το «Κυπριακό είναι ένα από τα θέματα που προγραμματίστηκε να τεθούν από τον κ. Πούτιν στις συνομιλίες του στην Τουρκία με τον Ταγίπ  Ερντογάν,  χωρίς να γνωρίζει (όμως) αν έγινε ή όχι κάτι τέτοιο».
https://i2.wp.com/www.onisilos.gr/wp-content/uploads/2018/04/osatchiy.jpg?resize=311%2C208
Ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι,  ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του, όταν ξεκίνησε στην διπλωματική υπηρεσία το 1973 διορίστηκε στην σοβιετική πρεσβεία στη Λευκωσία – από το 1973 μέχρι το 1979.
Όσον αφορά τις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία ο κ. Οσάτσι είπε ότι απλά τώρα «μπαίνουμε στο στάδιο των ομαλών σχέσεων, γιατί προηγουμένως ήταν κακές οι σχέσεις μας και σε στάδιο αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως στον οικονομικό τομέα». Αναφερόμενος δε στη συμφωνία πώλησης των πυραύλων S-400  στην Τουρκία, ο Ρώσος Πρέσβης την παρουσίασε ως μια απλή εμπορική συμφωνία και τίποτα περισσότερο.  «…Εμείς απλά παίρνουμε τα χρήματα γι΄αυτά τα συστήματα» είπε. Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ρώσος Πρέσβης για την θεμελίωση του πυρηνικού σταθμού στο Ακιουγιού, ο οποίος θα κατασκευαστεί σε συνεργασία Τουρκίας-Ρωσίας και διαβεβαίωσε πως  δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την Κύπρο! Οι δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη έγιναν στο περιθώριο συνάντησης του με τον Δήμαρχο Λεμεσού όπου συζητήθηκε το θέμα της αφιέρωσης πάρκου της Λεμεσού στη νίκη των Συμμάχων κατά του ναζισμού, με την οικονομική στήριξη της Ρωσίας. (Αλήθεια 5.4. 2018 σελ. 4 & 7. – http://alithia.com.cy/digital/arxeiopdf/2018-04-05.pdf  ).
Τι προηγήθηκε
Η συνάντηση και συνεργασία Πούτιν με τον Τούρκο τύραννο, κατακτητή, εισβολέα και σφαγέα όχι μόνο της Κύπρου και τα εγκαίνια,  έγιναν και πέρασαν βέβαια,  αλλά μην ανησυχείτε. Μας διαβεβαίωσε ο πολύς  κ. Οσάτσι! Φανταστείτε τι άλλο πιθανόν να  ακούσουμε μιας και κατά την δική του ομολογία, ακόμα… τώρα μπαίνουν στο στάδιο των ομαλών σχέσεων με την Τουρκία!  Όταν ήδη προηγήθηκαν (όταν δεν είχαν ακόμα ομαλές σχέσεις προφανώς):
1.     Η σοβιετική υποστήριξη της βρετανο-τουρκικής δι-κοινοτικής δι-ζωνικής ομοσπονδίας από το 1955, 1964/65 – 2018
2.     Η δήλωση της σοβιετικής πρεσβείας το 1965 « όταν κορυφωθούν τα πράγματα η Τουρκία μετρά περισσότερο γι΄αυτούς απ΄ότι η Κύπρος και Ελλάδα μαζί»
3.     Η υποστήριξη της αποχώρησης της Ελληνικής Μεραρχίας το 1967 και η ενθάρρυνση των τουρκικών απειλών από τους Ρώσους …
4.       Η πρώτη τουρκική εισβολή στη Κύπρο ήταν με την συγκατάθεση της Μόσχας.  Αυτό αποκάλυψε με δηλώσεις του που  βρίσκονται στο διαδίκτυο,  ο Arif Hasan Tahsin (Arif Hodja) πρώην διοικητής της ΤΜΤ, δάσκαλος, συγγραφέας και αρθρογράφος στην «Αφρίκα». Αυτό βέβαια είπε και ο Δρ. Χ. Κίσσιγκερ «Η Μόσχα είπε στους Τούρκους να εισβάλουν» (Σημερινή 14.1.1999). Μέχρι σήμερα η Μόσχα δεν διάψευσε τις δηλώσεις του Αrif Hasan Tahsin.   «Όταν η Τουρκία αποφάσισε να επέμβει επικοινώνησε με τους Σοβιετικούς και ο πρέσβης της Σ. Ένωσης ρώτησε τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κατά πόσο μετά την εισβολή η Κύπρος θα παρέμενε μέλος του κινήματος των Αδεσμεύτων. ΄Όταν πήρε θετική απάντηση έδωσε την συγκατάθεσή του για την επέμβαση.. Η Τουρκία δεν είχε αρκετό πετρέλαιο και ζήτησε βοήθεια από την Βουλγαρία. Ένας που δούλευε στην τουρκική πρεσβεία στη Βουλγαρία έγραψε βιβλίο στο οποίο περιγράφει όλα αυτά… Αυτά για την πρώτη εισβολή. Η Αμερική μετά αναμείχθηκε…» είπε μεταξύ άλλων το πρώην στέλεχος της ΤΜΤ. (Δηλαδή, πλήρης η σοσιαλιστική αλληλεγγύη! Ο Σοσιαλιστής σφαγέας Ετσεβίτ πέραν της συνεργασίας και έγκρισης που πήρε από την Σοσιαλιστική βρετανική κυβέρνηση Γουίλσον/Κάλλαχαν στις 17 Ιουλίου 1974 πήρε και την Σοσιαλιστική έγκριση και της Μόσχας). Οι δηλώσεις Tahsin  έγιναν στις 22.3.2011 από το δίγλωσσο πρόγραμμα του ΡΙΚ  Biz.
Με αγγλικούς υποτίτλους  https://www.youtube.com/watch?v=YJTaJPF8o6M
Με ελληνικούς υποτίτλους https://www.youtube.com/watch?v=CsTmIa6cSRw
5.       Η υποστήριξή τους στα ρατσιστικά δι-κοινοτικά, δι-ζωνικά ομοσπονδιακά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας (που γράφει το Λονδίνο), όπως το 649/90, το 750/92 …
6.   Βοήθησε τον δικτάτορα Ερντογάν να εισβάλει στο Αφρίν…
Προειδοποιήσεις για το Άκιουγιου
Κατά τα άλλα, «Ο Πούτιν ενισχύει την οικονομία της Τουρκίας – Με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Ελευθερίας στο Λονδίνο στις 5 Απριλίου 2018. www.eleftheria.co.uk.
«Να αποτραπεί η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου – Δεν μας πείσατε κ. Πούτιν», 4 Απριλίου, 2018 Ανακοίνωση των Οικολόγων, www.agora-dialogue.com .
https://i1.wp.com/www.onisilos.gr/wp-content/uploads/2018/04/putin_erdogan.jpg?resize=333%2C224
Putin and Erdogan in Ankara 3.4.2018 (Image: Turkish presidential website) «Russia starts building Turkey’s first nuclear power plant» http://www.world-nuclear-news.org/NN-Russia-starts-building-Turkeys-first-nuclear-power-plant-03041801.html
 «Τρόμος πάνω από την Κύπρο λόγω Άκιουγιου», Φιλελεύθερος  5 Απριλίου, 2018, 65 χιλιόμετρα από τις βόρειες ακτές της Κύπρου θα βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός. Ο οποίος –κι αυτό που είναι ο τρομάζει τους πάντες– θα κτιστεί πάνω σε μια σεισμογενή περιοχή! «Ανησυχητική εξέλιξη» κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, «Οι κίνδυνοι από τον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου», βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Το δε ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του, τόνισε πως  «τα τελευταία χρόνια έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις σοβαρές περιβαλλοντικές συνέπειες που θα έχει η εγκατάσταση ενός πυρηνικού σταθμού μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Κερύνειας. Η πυρηνική ενέργεια έχει αποδειχτεί πόσο επικίνδυνη μπορεί να καταστεί. Αυτό μας το υπενθυμίζουν καθημερινά τα θύματα του Τσέρνομπιλ και της Φουκοσίμα…». Η ΕΔΕΚ στη δική της ανακοίνωση εκτιμά πως η ενεργοποίηση του προγράμματος για την ανέγερση πυρηνικού σταθμού στο Άκιουγιου είναι ενέργεια προς τη λανθασμένη κατεύθυνση. Δεδομένου ότι: α) Σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος οι συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή θα είναι απροσδιορίστου μεγέθους. Και αυτό γιατί η Τουρκία δεν είναι ένα ευνοούμενο κράτος που να έχει σταθερό πολιτειακό σύστημα…
Ο δε Δήμος Κερύνειας προειδοποιεί για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής και ιδιαίτερα των κατοίκων της κατεχόμενης Κερύνειας και όχι μόνο, η οποία απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από την περιοχή κατασκευής, του εν λόγω σταθμού.
Πούτιν : «Θα κάνουμε το πάν»! 
Ερντογάν :  ” Το 2023 θα βάλουμε σε εφαρμογή το πρώτο συγκρότημα και η Τουρκία θα ενωθεί με εκείνες τις χώρες που χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια… Στην επέτειο της δημοκρατίας μας, θα στέψουμε αυτή τη δουλειά με επιτυχία».
Πούτιν: «Έχουμε ένα φιλόδοξο στόχο – να εγκαινιάσουμε το πρώτο μέρος αυτής της ενέργειας το 2023, με στόχο να συμπέσει με τα 100χρονα της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.  Μαζί με τον αγαπητό μου φίλο Ρετσίπ Ταγίπ Ερντογάν, συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε το πάν για να πραγματοποιήσουμε αυτό το στόχο».
(Το 2023 θα είναι και τα 100χρονα από την Συμφωνία της Λοζάνης, την οποία η Βρετανία πρώτη παραβίασε τον Αύγουστο του 1955 φέροντας πίσω την Τουρκία ως ενδιαφερόμενο μέρος στο Κυπριακό..)
Κοιμώμενοι…
Κλείνω με το άρθρο του Δρ. Γιάννου Χαραλαμπίδη «Κοινωνικό δείπνο με… μενού σουλτάνου» 7.4.2018 στο οποίο επεσήμανε μεταξύ άλλων « Και εμείς συλλαμβανόμαστε κοιμώμενοι να εκμεταλλευθούμε τις συγκυρίες, λόγω αδυναμίας για ορθή ανάγνωση των εξελίξεων και ένεκα έλλειψης στρατηγικής, αλλά και συμπλεγμάτων από το παρελθόν ως προς τις ΗΠΑ και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, καθώς και των ψευδαισθήσεων για τη στάση της Ρωσίας».  
Η Ρωσία (σε συνέχεια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) πάντοτε έβλεπε (από την δεκαετία του 1950) ως ανάθεμα γι΄αυτήν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα εφόσον αυτές δεν είχαν κομμουνιστικοποιηθεί αφενός και αφετέρου στόχος της μέχρι σήμερα ήταν να δημιουργεί προβλήματα στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με όλες τις συνέπειες εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπέρ της Τουρκίας.   
Φανούλας Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος  – Λονδίνο.

ΠΗΓΗ:http://www.sigmalive.com/simerini/politics/501416/oute-to-akel-den-exete-peisei