Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Του πέρασαν χειροπέδες για παιδική πορνογραφία


Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας διερευνά η Αστυνομία, η οποία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη 40χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από καταγγελία στην Αστυνομία από ανήλικο πρόσωπο, ότι μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2018, συνομιλούσε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με άγνωστό του πρόσωπο, το οποίο του ζητούσε να του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες αλλά και να συναντηθούν. Σύμφωνα με την καταγγελία, το παραπονούμενο πρόσωπο, πείστηκε και έστειλε στον άγνωστο δύο φωτογραφίες.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 40χρονου. Δυνάμει δικαστικού εντάλματος διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια πέντε κάρτες μνήμης, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 18 ψηφιακοί δίσκοι.

Ακολούθως, ο 40χρονος κλήθηκε στα γραφεία του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε ως τεκμήριο, για να τύχει επιστημονικής εξέτασης.
Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.