Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Δείτε τα μέχρι τώρα στοιχεία του διπλού φονικού στο Στρόβολο



Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με το διπλό φονικό που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/4) στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.

Η νεκροτομή επι των σωρών του άτυχου ζεύγους, που εντοπίστηκε σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιό του, κατέδειξε ως αιτία θανάτου το αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, o 60χρονος -καθηγητής ιδιωτικού σχολείου- έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό, μέχρι τα πόδια, ενώ η 59χρονη σύζυγός του, η οποία εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα, έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στο λαιμό και το θώρακα.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, γραπτή κατάθεση αναμένεται να δώσει σήμερα ο ανήλικος γιος της οικογένειας ο οποίος στην αρχική του μαρτυρία αναφέρθηκε σε δύο κουκουλοφόρους, που εισήλθαν στην οικία και απευθυνόμενοι στον ίδιο, του είπαν να μην φοβάται και ότι δεν θα του κάνουν κακό.
Η κύρια, ωστόσο, μαρτυρία του, περί δύο κουκουλοφόρων, αντικρούεται με τα ευρήματα των ερευνών, που κατέδειξαν ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης σε οποιαδήποτε είσοδο στην οικία.
Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Εξαφανισμένο παραμένει το φονικό όπλο.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τέθηκε από την πρώτη στιγμή και το υλικό που κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, με την Αστυνομία να θεωρεί δεδομένο το ότι διερευνάται φόνος εκ προ μελέτης. 


http://www.sigmalive.com/news/local/502841/fonos-zevgousgrapti-katathesi-anamenetai-na-dosei-o-anilikos

Την άκρη του νήματος στο στυγερό έγκλημα του Στροβόλου με θύματα τον 60 χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ελένη Στεργίου 59 χρόνων προσπαθεί να εντοπίσει η Αστυνομία.
Το άγριο φονικό που συνεχίζει να προκαλεί συγκλονισμό διαπράχθηκε στην παρουσία του ανήλικού γιού, της οικογένειας από δυο κουκουλοφόρους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν. Στοιχείο που περιπλέκει τις έρευνες αλλά και την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων η διαπίστωση των αστυνομικών ότι δεν υπήρξε παραβίαση της οικίας του ζεύγους.
Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν ενώπιον τους παρεμφερείς μαρτυρίες και όχι την βασική που είναι του γιού της οικογένειας ο οποίος ήταν παρόν τη στιγμή της δολοφονίας. Από πλευράς αστυνομικών ερευνών όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και αυτό το οποίο αναμένεται είναι η κατάθεση του γιού των θυμάτων κάτι που αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η «Κ» και δεν έχουν διαψευστεί οι έρευνες σε πρώτη φάση έχουν επικεντρωθεί στο οικογενειακό περιβάλλον. Οι αστυνομικές έρευνες προσπαθούν να εντοπίσουν εάν υπήρχαν οι οποιεσδήποτε διαφορές.
Η μαρτυρία του γιού της οικογένειας θεωρείται καθοριστικής σημασίας κυρίως για τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν την ώρα της δολοφονίας. Τι προηγήθηκε αλλά και τι ακολούθησε. Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα οι έρευνες αδυνατούν να συνδέσουν το έγκλημα με προσπάθεια ληστείας μιας και όπως φαίνεται οι δράστες πέραν από την δολοφονία δεν αφαίρεσαν αντικείμενα μέσα από την οικία. Κάτι που προβληματίζει έντονα τις αστυνομικές αρχές.
Τα ευρήματα της νεκροψίας δίνουν μια πρώτη αίσθηση στους ανακριτές για την φύση του εγκλήματος. Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός τραυμάτων που έφερε η σωρός του 60χρονου καθηγητή οδηγούν σε ένα πρώτο συμπέρασμα για έγκλημα μίσους. Η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου αποφάνθηκε πως αιτία θανάτου των Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Στεργίου ήταν το αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο.
Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα που δολοφονήθηκαν περιγράφονται από το κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον με τα καλύτερα λόγια. Πρόσωπο που γνώριζε τον δολοφονηθέντα άντρα από τον επαγγελματικό του χώρο έκανε λόγο για ένα πρόσωπο αγαπητό από συναδέλφους του και μαθητές που δεν είχε απασχολήσει αρνητικά το χώρο εργασίας του. Όπως μας ειπώθηκε η είδηση της δολοφονίας του, έριξε στο πένθος τους ανθρώπους που τον γνώριζαν. 
Ειδικά τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστό το περιστατικό στο επαγγελματικό του περιβάλλον το κλίμα ήταν βαρύ μιας και ουδείς πίστευε πως ο συνάδελφος τους έπεσε θύμα άγριου φονικού.

Το ίδιο σκηνικό επικρατούσε και στο επαγγελματικό χώρο της συζύγου του. Επίσης πρόσωπα που την γνώριζαν μας την περιέγραφαν ως ένα άτομο το οποίο ήταν αθόρυβο χωρίς να έχει προστριβές με κανένα. Στην περιοχή της οικίας τους ζεύγους γείτονες με τους οποίους συνομιλήσαμε τις πρώτες ώρες του εγκλήματος αδυνατούσαν να πιστέψουν τα όσα έβγαιναν στην επιφάνεια για τις συνθήκες δολοφονίας τους. Σοκαρισμένοι οι γείτονες μας έλεγαν για ένα ευγενικό ζευγάρι πρόθυμο να βοηθήσει όπου μπορούσε.



Κάθε στοιχείο που έρχεται στο φως συγκλονίζει ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις σε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Κύπρο.
Οι «γρίφοι» ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης πολλοί, με μεγαλύτερο αυτόν που αφορά τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών. Δεδομένου μάλιστα ότι όσοι μίλησαν, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για το άτυχο ζεύγος, το οποίο χαρακτήρισαν ως φιλήσυχο, αναφέροντας ότι ποτέ δεν είχαν διαφορές με κανέναν.
Από τη στιγμή που λήφθηκε η πληροφορία για το νεκρό ζεύγος, η Αστυνομία τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση και οι έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις δεν έχουν σταματήσει.
Το φονικό όπλο με το οποίο διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα και που όπως όλα δείχνουν είναι μαχαίρι, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί.
Είναι καλά γνωστό ότι η αρχική μαρτυρία που δόθηκε στις αρχές, αναφερόταν σε δύο κουκουλοφόρους που εισήλθαν στην οικία και είπαν στον ανήλικο γιο του ζεύγους, ότι δεν θα του κάνουν κακό. Ακολούθως ο γιος του ζεύγους βγήκε έξω και ζήτησε βοήθεια από γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία. Ωστόσο, από τις αρχικές έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιανδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούεται με την κύρια μαρτυρία. Και αυτό συνιστά την πρώτη ανατροπή, που επί της ουσίας γρήγορα απέκλεισε και το σενάριο της ληστείας. Επιπλέον από τις εξετάσεις δε διαφάνηκε να είχε κλαπεί κάτι από την οικία του άτυχου ζεύγους.
Στο μεταξύ -ενδεικτικό του ότι συνεχώς προκύπτουν πληροφορίες γύρω από την υπόθεση- νέα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον των αρχών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το έγκλημα να διαπράχθηκε σε άλλο χρόνο από αυτόν κατά τον οποίο ενημερώθηκαν οι γείτονες και ακολούθως η αστυνομία. Ενδεχόμενο που προσθέτει έναν ακόμα «γρίφο» στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Στο μεταξύ, η πολύωρη νεκροτομή επί των σορών των θυμάτων, κατέδειξε το μένος του δράστη ή των δραστών. Σε αιμορραγικό σοκ, συνεπεία πολλαπλών θλαστικών τραυμάτων, από νύσσον και τέμνον όργανο οφείλεται ο θάνατος του ζεύγος, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου. Η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι ο άνδρας δέχθηκε 20 – 25 μαχαιριές, και ο θάνατος του προήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστικές στρώσεις πνευμόνων και καρδίας με τέμνον και νύσσον όργανο». Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, η γυναίκα δέχθηκε 9-10 μαχαιριές και ο θάνατος της προήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας με τέμνον και νύσσον όργανο».
Η κ. Αντωνίου είπε ότι και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα θύματα, που φαίνεται να κοιμόντουσαν εκείνη τη στιγμή, αιφνιδιάστηκαν από τη φονική επίθεση που δέχθηκαν και δεν είχαν αρκετό χρόνο για να αντιδράσουν.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, γραπτή κατάθεση αναμένεται να δώσει σήμερα ο ανήλικος γιος της οικογένειας.