Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Έτσι φαίνεται να έγινε το στυγερό έγκλημα στο Στρόβολο

Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος  στο Στρόβολο που συγκλόνισε την Κύπρο και όχι μόνο. 

Πέμπτη 19 Απριλίου και ώρα 01.45. Πληροφορία για δυο τραυματισμένα πρόσωπα στην οδό Ζαλόγγου 7 στο Στρόβολο. Μέλη της Αστυνομίας μεταβαίνουν στη σκηνή άμεσα όπου και εντοπίζουν στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού δυο πρόσωπα νεκρά, πράγμα που επιβεβαιώνουν και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν εντός Δικαστηρίου, ο 60χρονος εντοπίστηκε μπρούμυτα στο πάτωμα ενώ η γυναίκα μπρούμυτα στο κρεβάτι. Δέκα λεπτά προηγουμένως, σύμφωνα με μαρτυρία, ο 15χρονος γιος του ζεύγους είχε πάει στους γείτονες, όπου και ανέφερε ότι δυο άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του. Ανέφερε επίσης ότι τον είχαν κλειδώσει στο υπόγειο του σπιτιού απ’ όπου και κατάφερε να φύγει.
Όπως αναφέρθηκε κατά την σημερινή διαδικασία προσωποκράτησης του 33χρονου, σε γραπτή του κατάθεση ο 15χρονος που έδωσε την ίδια μέρα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στις 22.30 το βράδυ του στυγερού εγκλήματος είχε ξαπλώσει να κοιμηθεί. Ενώ κοιμόταν άκουσε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν εντός Δικαστηρίου από τον προιστάμενο της ανακριτικής ομάδας, το κλάμα της μητέρας του χωρίς να είναι σίγουρος ότι αν αυτό ήταν πραγματικότητα ή αν ήταν εφιάλτης.
Σύμφωνα πάντα με την γραπτή κατάθεση του ανήλικου, μετά από λίγα λεπτά κι ενώ ήταν ακόμη στο κρεβάτι, άγνωστος άνδρας τον προσέγγισε και του είπε «εσκότωσα τους γονείς σου, πού είναι τα λεφτά;».
Ακολούθως, τον τράβηξε από το κρεβάτι, υπό την απειλή μαχαιριού, ενώ του κρατούσε παράλληλα το στόμα του κλειστό και τον οδήγησε στην κουζίνα. Ενόσω τον μετέφερε, του είπε, «Μεν φοβάσαι εν θα σε πειράξω, έχω κι εγώ γιο». Εκεί τού ζήτησε να ανοίξει την πόρτα και ο 15χρονος πήρε τα κλειδιά απ’ το τραπέζι.
Όταν άνοιξε εμφανίστηκε δεύτερος άνδρας, ο οποίος μπήκε στην κουζίνα έχοντας το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα.
Ο άνδρας, που δεν έφερε κουκούλα,οδήγησε τον 15χρονο στο κελάρι του σπιτιού, όπου τον κλείδωσε και ανέβηκε στο ισόγειο του σπιτιού. Μετά από μισή ώρα ο ανήλικος βγήκε απ΄ το σπίτι και ανέβηκε πάνω στο δωμάτιο των γονιών του, όπου τους αντίκρυσε μαχαιρωμένους, και ακολούθως βγήκε έξω για να ζητήσει βοήθεια απ΄τη γειτόνισσα.
Όπως αναφέρθηκε από τον κ.Κουμέττου, στην Αστυνομία ο 15χρονος έδωσε προφορική περιγραφή του ενός δράστη ο οποίος είχε σύμφωνα με τον ανήλικο μαύρο γένι.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο 60χρονος έφερε 26 θλαστικά τραύματα ενώ  η 59χρονη 9 θλαστικά τραύματα τα οποία έγιναν στα δυο θύματα με νήσσον και τέμνον όργανο. Ο θάνατος και των δυο προήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία θλαστικών στρώσεων πνευμόνων και καρδίας για τον άνδρα, και θλαστικής διατομής καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας για την γυναίκα. Η δεύτερη νεκροτομή σύμφωνα με τον ανακριτή, διαπίστωσε τα ίδια ευρήματα. Εντόπισε επιπλέον μώλωπες στο εσωτερικό του αριστερού μηρού της θανούσας.