Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΦΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ.


Ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος και η αντιπροσωπεία της Πάφου συναντήθηκαν το πρωί με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας με τον οποίον συζήτησαν τα επόμενα βήματα της Αδελφοποίησης, με πρώτους στόχους την αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων και την στενή συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.




 Η Τελετή Αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί απόψε παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, εκπροσώπων της Ελληνικής Αδελφότητας, της Ελληνικής κοινότητας, της αντιπροσωπείας του ΕΒΕ Πάφου, που επισκέπτεται επίσης την Αιγυπτιακή πόλη, εκπροσώπων των Αρχών της Αλεξάνδρειας κ.ά.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΑΦΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ Β’



Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής και συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β’ πραγματοποίησε το πρωί ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και η αντιπροσωπεία του Δήμου, η οποία βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια για την αποψινή τελετή Αδελφοποίησης των δύο ιστορικών πόλεων.
Υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ο Β’ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στο έργο του Πατριαρχείου. Ο Μακαριώτατος εξήρε επίσης την απόφαση του Δήμου Πάφου να προχωρήσει στην Αδελφοποίηση με την Αλεξάνδρεια τονίζοντας τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο πόλεις αλλά και τη μεγάλη σημασία που έχει η εξέλιξη αυτή για τους Έλληνες και Κύπριους Αλεξανδρινούς, εφόσον μάλιστα πρώτος στόχος της αδελφοποίησης είναι η απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο πόλεων.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πάφου χαρακτήρισε τον Μακαριώτατο ως «οραματιστή Ιεράρχη» και τον διαβεβαίωσε για την ισχυρή βούληση του Δήμου και του ιδίου προσωπικά να προσφέρουν κάθε δυνατή στήριξη προς το ιστορικό Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας και στους στόχους που αυτό θέτει για την εκπλήρωση του Ποιμαντικού και ανθρωπιστικού του έργου τόσο στην Αλεξάνδρεια όσο και σε ολόκληρη την Αφρικανική Ήπειρο.