Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Στο πλαίσιο επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Αλεξάνδρεια, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Κυβερνήτης της Αιγυπτιακής πόλης Mohamed Sultan υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης των δύο ιστορικών πόλεων.

Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο πόλεις από τα βάθη των αιώνων, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία και την αξία της μεταξύ τους Αδελφοποίησης στη σημερινή εποχή.
«Την ισχυρή βάση του οικοδομήματος που συμβολικά θεμελιώνουμε απόψε», τόνισε ο κ. Φαίδωνος, « δεν αποτελούν μόνο οι δεσμοί του παρελθόντος. Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν δρομολογήσει μια τριμερή συνεργασία στη βάση κοινών αρχών, αξιών και συμφερόντων, λειτουργώντας ως πυλώνας σταθερότητας σε μια γεωπολιτικά ταραγμένη περιοχή. Η αυριανή συνάντηση στην Αλεξάνδρεια των Προέδρων της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πάφου, αποτελεί απτή απόδειξη της βούλησης και της αποφασιστικότητας των τριών χωρών να δημιουργήσουν μιαν ισχυρή πολιτική συνεργασία προς όφελος των λαών τους και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο».
Στην Τελετή απηύθυνε χαιρετισμό, η Υπουργός Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου, ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κάϊρο Χάρη Μορίτσης και παρέστησαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, εκπρόσωποι της Κυπριακής Αδελφότητας και της Ελληνικής Κοινότητας της Αλεξάνδρειας, άλλοι Αιγύπτιοι επίσημοι και πλήθος Ελλήνων και Κυπρίων Αλεξανδρινών που κατέκλεισαν την αίθουσα.
Αύριο το απόγευμα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου θα παραστεί στην επίσημη έναρξη του Προγράμματος «Νόστος – Η Επιστροφή», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία των Προέδρων Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδος.