Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Επιστρέφει τον Ιούνιο ο εντυπωσιακός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων 2018



Τον εντυπωσιακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων διοργανώνει και φέτος το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ο  πρωτοποριακός Αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, με στόχο να ανοίξει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος και να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες, την τεχνολογία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.


Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που έχει καταστεί θεσμός και διοργανώνεται για έννατη συνεχή χρονιά, είναι ανοιχτός σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση μιας συναρπαστικής αναμέτρησης με μόνο σύμμαχο τον ήλιο!

Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε δεκάδες ντόπιους και ξένους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων και να εξασφαλίσουν πληροφορίες για τους κανονισμούς που διέπουν τον αγώνα, καθώς και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα ηλιακά οχήματα, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο +357 22 208702, με email στο office.events@cyi.ac.cy ή στην ιστοσελίδα https://www.cyi.ac.cy/index.php/scc-2018-rules-and-regulations / https://www.cyi.ac.cy/index.php/component/k2/the-cyprus-institute-solar-car-challenge-2018.html.