Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Ο ένας αδερφός κατηγορεί τον άλλο για το έγκλημα στο ΣτρόβολοΔιατάγματα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε πριν από λίγο το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον του 23χρονου ετεροθαλούς αδελφού  που είχε συλληφθεί για τον διπλό φόνο στο Στρόβολο στις 19 Απριλίου.


Ο 23χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, υποστήριξε ότ  ο αδερφός τουι είπε ψέματα στην αστυνομία προσπαθώντας να τον ενοχοποιήσει για τον φόνο του ζεύγους. Δήλωσε πως δεν έχει σχέση με τον έγκλημα. Ο 33χρονος ανακρινόμενος χθες είπε στους αστυνομικούς ότι είχε πάει στο σπίτι στο Στρόβολο με τον 23χρονο αδελφό του, ο οποίος - του είπε: «Τους σκότωσα και του δύο». Υπέδειξε στην αστυνομία που είχε πετάξει το φονικό μαχαίρι αλλά και τα ρούχα που ήταν ματωμένα. Υποστήριξε ότι τα ρούχα είναι δικά του αλλά τα φορούσε ο 23χρονος αδελφός του κάτι που ο ίδιος αρνείται. Σε όλα τα τεκμήρια θα γίνουν τεστ για ανίχνευση DNA.

Η 22χρονη σύντροφος του 33χρονου, παραδέχθηκε ότι το σπαθί στο οποίο βρέθηκε δικό της DNA το είχε πάρει δώρο από τον εργοδότη της. Για το γενετικό της υλικό που βρέθηκε σε ένα ρόπαλο και στα κορδόνια των παπουτσιών του 33χρονου εξέφρασε άγνοια. Στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στη κράτηση της.Ο 23χρονος και η 22χρονη ακόμα δεν έχουν δώσει καταθέσεις.


Στο δικαστήριο ούτε και σήμερα ξεκαθάρισε το κίνητρο του εγκλήματος. Η αστυνομία θεωρεί βέβαιο ότι πιθανότατα δράστης είναι ο 33χρονος καθώς αναγνωρίστηκε από τον 15χρονο γιο των θυμάτων ως ο άνθρωπος που εισήλθε το βράδυ του φόνου στο δωμάτιο του και τον ξύπνησε, ζητώντας του να ανοίξει την πόρτα από μέσα για να εισέλθει ο κουκουλοφόρος συνεργός του που περίμενε έξω.


https://www.protothema.gr/greece/article/782804/diplo-foniko-stin-kupro-o-enas-adelfos-ta-rihnei-tora-ston-allo/