Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Όλα τα νεότερα για το νέο έγκλημα στη Λευκωσία

Τραύματα στο χέρι και εκδορές στο πρόσωπο φέρει η άτυχη ηλικιωμένη που εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στην Αγλαντζιά. Η ηλικιωμένη εντοπίστηκε φιμωμένη και δεμένη.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, η ηλικιωμένη είναι 80 ετών κι όχι 76 όπως μεταδόθηκε αρχικά.
Η ηλικιωμένη φέρει κοψίματα στα δυο δάκτυλα του αριστερού της χεριού και μικροεκδορές στο πρόσωπο. Τα ακριβή αίτια θανάτου της θα διευκρινιστούν με τη νενομισμένη νεκροτομή, η οποία θα διενεργηθεί πιθανότατα αύριο.


Ένα σπίτι ακατάστατο και τη μητέρα της νεκρή, δεμένη και φιμωμένη στο κρεβάτι της, εντόπισε η κόρη της άτυχης 80χρονης συνταξιούχου δασκάλας Ανδρούλλας Βανέζη, που βρέθηκε νεκρή το πρωί στην οικία της στην περιοχή της Αγλαντζιάς στη Λευκωσία.
Πριν καλά-καλά η κοινή γνώμη προλάβει να συνέλθει από το σοκ του διπλού φονικού του Στροβόλου, μία νέα υπόθεση έρχεται να συγκλονίσει.
Όλα δείχνουν ληστεία μετά φόνου, με το έγκλημα να προσδιορίζεται μετά τις 8 το πρωί.
Νωρίτερα, η άτυχη γυναίκα είχε προγευματίσει με τον γιο της, ο οποίος την άφησε καλά για να πάει στην εργασία του, καθώς είναι καθηγητής. Ο σύζυγος της, φιλοξενείται εδώ και καιρό σε στέγη ηλικιωμένων καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Στη συνέχεια, στην οικία της άτυχης γυναίκας μετέβη η κόρη της, με σκοπό να την μεταφέρει στο γιατρό για προγραμματισμένη εξέταση, καθώς η ηλικιωμένη είχε χτύπημα στο χέρι. Έντρομη την εντόπισε, νεκρή, δεμένη και φιμωμένη στο κρεβάτι της.
Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, στις τάξεις της οποίας σήμανε συναγερμός. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησαν επιτόπιες εξετάσεις, ενώ στους δρόμους της πρωτεύουσας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε μια προσπάθεια εντοπισμού οποιασδήποτε ύποπτης κίνησης που θα μπορούσε να οδηγήσει στον δράστη ή τους δράστες.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η 80χρονη να έχει πέσει θύμα ληστείας, λόγω της ακαταστασίας που επικρατούσε στο σπίτι. Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι άρχισαν και συνεχίζονται οι έρευνες στη σκηνή με τη παραλαβή τεκμηρίων, και θα ακολουθήσει λήψη καταθέσεων. «Είμαστε στο στάδιο της εξέτασης διαφόρων πληροφοριών και προχωρεί η αστυνομία να διερευνήσει τις συνθήκες του θανάτου της γυναίκας», πρόσθεσε. «Έχει γίνει αυτοψία από τους ιατροδικαστές και θα δώσουν το προκαταρτικό πόρισμα στους ανακριτές, ήδη υπάρχει ενημέρωση με τους ιατροδικαστές», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου, ενώ δεν απάντησε στο κατά πόσον φέρει εξωτερικές κακώσεις.